ArKos Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Czyszczenie silniczka krokowego i regulacja Hyundai S-Coupe 1. WD-40 d lejemy do środka, przelewamy... lejemy lejemy..... Później benzyna ekstrakcyjna i czyścimy.... Tak samo lejemy lejemy lejemy.... Najlepiej wszystko przelewać do miseczek zobaczymy ile "syfu" było ja miałem sporo.... 2. Odginamy zatrzaski. 3.Wyciągamy środek. 4. Teraz możemy zobaczyć jaką mamy przerwę w środku... Powinna mieć około 1 mm do 2mm. większa lub mniejsza ŹLE... (Wiem z doświadczenia) 5. Na krawędziach mamy taką zapinkę z otworkiem musimy ją przesunąć używając do tego celu śrubokręta płaskiego oraz młotka.... 6. Teraz składamy całość... uważajmy by ten biały plasticzek okrągły nie zgubił się nam.....Znajduje się on na końcu osi silnika. Składając uważajmy by łożyć identycznie jak było tzn. by szczotki wchodziły identycznie. to by było chyba na tyle.... Nie ponoszę odpowiedzialności za nieudolne prace. Autor: Cibor Źródło: http://forum.hyundaifanklub.pl   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi