Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szymon 1587cm3

Zwal plastikowa nakladke i tak gdzie opiera sie dzwignia przepustnicy jest srubka. Z drugiej strony masz zaslepke, trzeba ja wydlubac i podkrecic ciutke zeby uchylic przepustnice na biegu jalowym (w 126p tak sie regulowalo "wolne obroty")

Z drugiej strony jesli wiesz ze wtryskiwacz leje i ma bogato tylko na jalowych to poczekaj na inny wtrysk bo jak wszystkim zaczniesz krecic to potem do ladu nie dojdziesz.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/2409-dziwne-obroty/page/5/#findComment-13823

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

wtrysk już dochodzi znaczy idzie poczta polską więc to może potrwać :-/ A przy okazji czy c14nz ma coś takiego jak zaworek membranowy bo ziomek z forum napisał na pw cyt."że jak ten zaworek membranowy zasypany jest węglem z filtra odpowietrzania zbiornika paliwa wtedy wtrysk może podawać bogatą mieszanke na biegu jałowym" Pierwsze słytsze o takim zaworku,może ktoś miał z nim styczność?i gdzie takie coś jest?

[ Dodano: 2011-09-17, 18:05 ]

A więc nareszcie doszedłem do sedna sprawy znaczy doszliśmy bo bez waszej pomocy to za wiele bym nie zrobił i z góry dziękuje :jupi: Wtrysk był padnięty i wtym samym czasie padła też sonda lambda do tego jeszcze silniczek krokowy łapał zawiechy,niewiarygodne ale prawdziwe jak pech to po całości tak misię w życi darzy :-( no ale wszystko już jest ok i jeden problem z głowy spalanie spadło do 6 litrów pb na trasie przy bardzo spokojnej jeździe i to mnie cieszy :-) Zmian w przyspieszeniu po założeni przepustnicy od c16nz nie zauwarzyłem osobiście no może troszeczke.Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuje za pomoc,szczególnie Szymonowi :-)

https://forum.samnaprawiam.com/topic/2409-dziwne-obroty/page/5/#findComment-13842