Skocz do zawartości

Auto nie odpala na gazie gdy ciepły po zgaszeniu astra F


Gość punciak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem jeżdżę astra F z LPG i jest ok do momentu gdy go nie zgaszę jak jest ciepły to już nie odpala po 20min odpali troszkę popyka i gaśnie ....

 

Jak jest zimny pali ok

 

Reduktor Landi le 98 regenerowany ok +/- 300km temu po regeneracji i wyczyszczeniu (sam robiłem org. zestawem) filierek zmieniony.Po regeneracji wszystko było ok.do dziś po przejechaniu około 300km

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Podczas jazdy parę razy też się przydusił ale pomogło przygazowanie na maxa.Czyli może być za "bogato" ? a może czujnik temperatury ? jest coś takiego od LPG? nie wiem którą mam instalacje dokładnie...

 

[ Dodano: 2011-06-10, 21:14 ]

Dodam że auto nie odpala poprawnie bo odpala to trzeba delikatnie przygazować ok 3-5sec i dopiero jest ok ...czy sama regulacja może pomóc?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

na pb odpala poprawnie? jak to samo co na lpg, a piszesz że przegazowanie mocniejsze mu chwilowo pomogło to sprawdż odme, miałem podobne objawy a przyczyną był "majonez" w odmie

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.