Skocz do zawartości

Auto nie odpala na gazie gdy ciepły po zgaszeniu astra F

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem jeżdżę astra F z LPG i jest ok do momentu gdy go nie zgaszę jak jest ciepły to już nie odpala po 20min odpali troszkę popyka i gaśnie ....

Jak jest zimny pali ok

Reduktor Landi le 98 regenerowany ok +/- 300km temu po regeneracji i wyczyszczeniu (sam robiłem org. zestawem) filierek zmieniony.Po regeneracji wszystko było ok.do dziś po przejechaniu około 300km

https://forum.samnaprawiam.com/topic/2191-auto-nie-odpala-na-gazie-gdy-ciep%C5%82y-po-zgaszeniu-astra-f/

Przed próbą odpalenia "na ciepło" zdejmij dolot i przewentyluj. Jeśli odpali, to znaczy, że gaz zalega w dolocie i podczas odpalania ma za bogato: gaz z dolotu + Pb.

Podczas jazdy parę razy też się przydusił ale pomogło przygazowanie na maxa.Czyli może być za "bogato" ? a może czujnik temperatury ? jest coś takiego od LPG? nie wiem którą mam instalacje dokładnie...

[ Dodano: 2011-06-10, 21:14 ]

Dodam że auto nie odpala poprawnie bo odpala to trzeba delikatnie przygazować ok 3-5sec i dopiero jest ok ...czy sama regulacja może pomóc?

• 2 miesiące temu...

na pb odpala poprawnie? jak to samo co na lpg, a piszesz że przegazowanie mocniejsze mu chwilowo pomogło to sprawdż odme, miałem podobne objawy a przyczyną był "majonez" w odmie