Gość sip5 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witam ! Mam problem z podłączeniem kierunkowskazów do sterownika zamka centralnego . Sam sterownik udało mi się podłączyć a nie mogę dojść jak podłączyć kierunki żeby się zapalały przy otwieraniu czy zamykaniu drzwi.Został mi jeden kabelek brązowy i nie wiem gdzie i jak go podłączyć . Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Brązowy to jest do sterowania kierunkami ale żeby to działało jak należy trzeba by podłączyć to przez podwójny przekaźnik lub dwa przekaźniki, brązowy steruje przekaźnikiem oraz podaje plus na jedne styki przekaźnika na drugie styki przekaźnika podajesz kabelki na kierunki L i P jak będziesz miał problem z podłączeniem napisz zrobię jakiś schemat.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sip5 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Brązowy to jest do sterowania kierunkami ale żeby to działało jak należy trzeba by podłączyć to przez podwójny przekaźnik lub dwa przekaźniki, brązowy steruje przekaźnikiem oraz podaje plus na jedne styki przekaźnika na drugie styki przekaźnika podajesz kabelki na kierunki L i P jak będziesz miał problem z podłączeniem napisz zrobię jakiś schemat. Jak byś mógł mi zrobić jakiś schemat to byłbym bardzo wdzięczny bo nie jestem biegły w tych sprawach i napisz jakie to mają być przekażniki i ewentualnie gdzie mógłbym je dostać ? [ Dodano: 2011-05-03, 20:02 ] Grzes997, Jak byś mógł mi zrobić jakiś schemat to byłbym bardzo wdzięczny bo nie jestem biegły w tych sprawach i napisz jakie to mają być przekażniki i ewentualnie gdzie mógłbym je dostać ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Tu masz schemat na kolenie robiony ale myślę że się połapiesz o co mi kaman a przekaźnik zwykły standard samochodowy np. taki wyjścia na kierunki możesz bez pośrednio wpiąć w kabel lewego i prawego kierunku.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sip5 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Grzes997, Dzięki za schemat dzisiaj muszę wyjechać ale w sobotę myśle że to sprawdzę i dam Ci znać czy wszystko Ok. Pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Możesz jeszcze podłączyć tak odciążysz w ten sposób samą centralkę, czyli sterowanie przekaźników z centralki a zasilanie wszystkich kierunków jest przekaźników zasilanych osobnym napięciem, sprawdź przed montażem co pokazuje się na brązowym kabelku podczas zamykania i otwieranie zgodnie ze schematem powinien się tam plus pokazywać.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sip5 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Możesz jeszcze podłączyć tak Obrazek odciążysz w ten sposób samą centralkę, czyli sterowanie przekaźników z centralki a zasilanie wszystkich kierunków jest przekaźników zasilanych osobnym napięciem, sprawdź przed montażem co pokazuje się na brązowym kabelku podczas zamykania i otwieranie zgodnie ze schematem powinien się tam plus pokazywać. No właśnie sprawdziłem przed podłączeniem i z brązowego nie ma wyjścia , podpiełem do niego kontrolke i drugą strone do masy i przy otwieraniu czy zamykaniu drzwi nic się nie dzieje kontrolka się nie zapala nie ma wyjścia plusa z brązowego kabelka . Czy to może być wina centralki ? Kupiłem ją na allegro to ewentualnie mogę ją wymienić chyba.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Sprawdz odwrotnie, kabelek do plusa, żarówka i do brązowego, może być tak że na brązowym jest podawana masa.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi