Gość kpgp Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Corsa D - mam dzielone oparcia ale co z siedziskiem , które jest w całości. ? Jak je podnieść lub wybudować celem zwiększenia przestrzeni bagażowej samochodu   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Siedzisko powinno się lekko dźwignąć do góry a potem przechylić w stronę przednich siedzeń w miejsce siedziska kładziesz oparcie a masz dużą przestrzeń bagażową w instrukcji obsługi też to jest napisane a jak byś miał nadal problem to zrobię Ci zdjęcia   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kpgp Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 No niestety , ta wskazówka nie pasuje do mojego autka, siedzisko nie daje się w ogóle ruszyć ani do przodu ani w górę. Takie siedzisko , o którym piszesz miałem w Corsa C rocznik 2004. Moja obecna Corsa D siedzisko ma sztywne i niedzielone ( dzielone tylko oparcia) i z tego co widzę to zamocowana jest na sztywno pod spodem w przedniej części 3 śrubami M8 z łbem na klucz Torx nr T50. Odkręciłem te śruby ( środkowa szła bardzo ciężko - przy wykręcaniu gwint się uszkodził a klucz - mimo ciasnego pasowania ....mocno nadwyrężył otwór gwiazdowy w łbie śruby). Wykręciłem w końcu te śruby a kanapa - siedzisko ledwie się poruszyło w górę , w przedniej części tam gdzie śruby mocowały je uchami do nadwozia. W dalszym ciągu problem z jej wyjęciem. Nie wiem co robic - gdzie ja jeszcze trzyma. ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yoda Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Ach te szkopy, jak coś wymyslą... poszukaj w sieci e-książki typu sam naprawiam, napewno będzie szczegółowo opisane ze zdjęciami. A jak nie da rady inaczej to --siekiera w dłoń.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kpgp Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 wow...Boże broń od siekiery...ale będę jeszcze szukał w NET, może znajdę jakąś mądra wskazówkę. Aktualnie w serwisach autoryzowanych Opla nie za bardzo chcą podpowiadać ...patrzą tylko jak kasę zedrzeć z klienta...brrrr, ale dzięki za chęci   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KubaK Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 kpgp, akurat taką pierdołę jak podniesienie kanapy to w serwisie podejdzie chłopek i podniesie o ile nie jest jakoś głupio mocowana i nie powinien skasować   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi