Skocz do zawartości

[podwozie] Wymiana tarcz i klocków Alfa GTV

ArKos

Rekomendowane odpowiedzi

Po odkręceniu felgi i zdjęciu pierwsza czynnością którą musimy zrobić to zdjęcie sprężyny (zaznaczona na fotce)

1_105.jpg

Następnie zaglądamy do tyłu i luzujemy sobie dwie śruby na klucz 19 (1) i potem odkręcamy śruby na imbus 7 (2) - proszę nie zwracać uwagi na to że u mnie sa torxy, musiałem te sruby wymienić i dopasowałem je z innego samochodu (saab)

2_103.jpg

3_97.jpg

zdejmujemy zacisk (proponuje każdemu wyczyszczenie z rdzy i pomalowanie ja tego nie zrobiłem bo nie miałem farby), teraz odkręcamy śrubę trzymająca tarcze (na klucz 13) od jej czoła i ściągamy ją. Należny pamiętać o dokładnym wyczyszczeniu piasty z rdzy i wszystkich zabrudzę żeby potem nie było bicia po założeniu nowej tarczy!

Wszystko później składamy w odwrotnej kolejności czyli przykręcamy najpierw - oznaczone na obrazku cyferka 1 a potem 2.

Żadna filozofia i każdy sobie z tym poradzi.

Po złożeniu całość wygląda tak:

4_94.jpg

Autor: aniol_jojo,

Żródło: http://www.forum.alfaholicy.org/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności Warunki użytkowania