ArKos Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Po odkręceniu felgi i zdjęciu pierwsza czynnością którą musimy zrobić to zdjęcie sprężyny (zaznaczona na fotce) Następnie zaglądamy do tyłu i luzujemy sobie dwie śruby na klucz 19 (1) i potem odkręcamy śruby na imbus 7 (2) - proszę nie zwracać uwagi na to że u mnie sa torxy, musiałem te sruby wymienić i dopasowałem je z innego samochodu (saab) zdejmujemy zacisk (proponuje każdemu wyczyszczenie z rdzy i pomalowanie ja tego nie zrobiłem bo nie miałem farby), teraz odkręcamy śrubę trzymająca tarcze (na klucz 13) od jej czoła i ściągamy ją. Należny pamiętać o dokładnym wyczyszczeniu piasty z rdzy i wszystkich zabrudzę żeby potem nie było bicia po założeniu nowej tarczy! Wszystko później składamy w odwrotnej kolejności czyli przykręcamy najpierw - oznaczone na obrazku cyferka 1 a potem 2. Żadna filozofia i każdy sobie z tym poradzi. Po złożeniu całość wygląda tak: Autor: aniol_jojo, Żródło: http://www.forum.alfaholicy.org/   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi