ArKos Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Jeśli już zdiagnozujecie ze padła wam pompka (spr bezpieczniki itd) to nie zostaje wam nic innego jak zabrać się do roboty. Postaram się po kolei wytłumaczyć co i jak.. 1. Wypinamy podłokietnik tylny oraz "ten plastik" na narty.. Sa tam dwa guziczki.. Na pewno intuicyjnie sobie poradzicie wiec nie daje już foto .. W tym momencie widzimy już obudowę pompki 2. Demontaż siedziska Mniej więcej w tych miejscach znajdują się 2 śruby typu imbus.. Oczywiście odkręcamy je i siedzisko na bok (zdjęcie z www) 3. Demontaż oparcia zaczynamy od wyjęcia wszystkich zagłówków Zdjęcie posiadam akurat już po całym demontażu (siedzisko + oparcie) ale postaram się amatorsko pokazać co i jak.. A wiec załóżmy ze zielony kontur to oparcie.. Z pod naszego oparcia będzie wystawał kawałek jego konstrukcji przykręconej do nadwozia 2 śrubami typu imbus (czerwone kołeczka) .. Oczywiście odkręcamy je i siedzenie ściągamy poprzez wyparcie do góry.. Najlepiej robić te we 2 osoby Załóżmy ze na zdjęciu poniżej nie mamy już siedziska i zagłówków.. Wysuwamy siedzenie do góry.. (zdjęcie z www) Po wyżej opisanych czynnościach mamy już łatwy dostęp do pompki.. Odkręcamy obudowę kluczem "13" Następnie widzimy pompkę.. Odkręcamy pierścień.. Ręcznie będzie ciężko wiec warto użyć płaskiego wkrętaka i lekkimi "puknięciami" młotkiem pójdzie szybko i łatwo. Odpinamy zabezpieczenie wtyczki i wypinamy ja, następną taka sama czynność czynimy z "wężykiem paliwowym" Wyciągamy Pompke.. Ja zdecydowałem się ze zakupie wkład koszyka (czyli nowa pompkę i ja porostu wymienię. I Tutaj miałem najwięcej problemów ponieważ nie wiedziałem się jak to zrobić wiec zdałem się na swoja intuicje.. Wy macie już łatwiej. 1. Odpinamy wtyczkę 2. Odpinamy mocowanie (u mnie już odpięte) 3. Odpinamy pływak (u mnie już odpięty) 4. Zdejmujemy "wężyki".. Z tym jest nie lada problem.. Polecam polać gorąca woda.. Bedzie wam łatwiej. Zapamiętajcie badz zaznaczcie sobie który jest który.. Następnie wyciągamy to wszystko.. kolejnym krokiem jest ściągniecie filterka Możemy sobie przeczyścić co się da .. Instalujemy nowa pompkę od 2 strony.. Składamy wszystko w odwrotnej kolejności Autor: rdk_ Żródło: http://www.forum.alfaholicy.org/   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi