Gość Dawid Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Witam ponownie. W aucie wymienione świece, wyregulowane zawory. Nie chce zapalić jak jest zimny. Latem palił normalnie, teraz muszę go grzać farelką, żeby odpalił. Normalnie rozkłądam ręce... Dodam, że jak już odpali to chodzi dobrze, oleju nie bierze, kompresję ma... teoretycznie wszystko powinno chodzić... Pomocy !   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 W aucie wymienione świece Sprawdzałeś czy te świece są zasilane ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Szczerze mówiąc to nie sprawdzałem. Wszystkie są przykręcone do jednej listwy. Jak je wykręcę i podłączę to muszę dotknąć świecami do silnika żeby grzały? Aha i jeszcze chciałem zapytać czy element grzejący świecy może się stykać z głowicą? Czy to by robiło jakieś zwarcie? Bo ta świeca, którą wklejałem właśnie tak dotyka lekko bokiem... Może przez to by nie grzały w ogóle...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Tez tak może być, że robi zwarcie a jak już je robi to dla całego układu   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Za godz jadę odebrać auto i to sprawdzę. Tu mi kumpel podpowiada żeby zacząć od zaworu zwrotnego paliwa ale wydaje mi się, że wtedy podgrzewanie silnika nic by nie dawało... [ Dodano: 2011-02-17, 16:14 ] OK auto odebrane. Faktycznie nie było napięcia na świecach.Poszedł bezpiecznik   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi