Gość opelek16 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 chce sprawdzic czujnik cisnienia oleju gdzie go szukac? pod autem blisko filtra oleju? A moze jest gdzies pod maska? mam taki objaw ze na zimnym silniku przekrecam kluczyk do zapalenia sie kontrolek nie zapala sie mi kontrolka oleju, dopiero kiedy odpale auto zaswieci sie a potem gasnie tak jak powinno. na cieplym silniku taki objaw nie wystepuje wtedy wszystko jest ok   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Masz Opla a piszesz w temacie dotyczącym Audi... Dobrze się czujesz czy a mocne zioło zapaliłeś? W Oplach na małym bloku czujnik jest z tyłu silnika na wysokości koła pasowego Wyodrębniam do nowego tematu a ty zacznij myśleć w czasie pisania, bo zaczniesz szukać postów na wysypisku...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opelek16 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 dziekuje za pomoc   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 A proszę....   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viking81 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Podepnę się pod temat: w mojej asterce po włożeniu kluczyka nie zapala się kontrolka oleju, po przekręceniu kluczyka również brak kontrolki oleju-wyczytałem w książce , że prawdopodobnie jest to kwestia czujnika ciśnienia oleju lub samej lampki. Pytanie brzmi: czy jeśli jest to walnięty czujnik to mogę tak pojeździć do najbliższego poniedziałku czy to zbyt poważna sprawa?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Zagrożenie zawsze jest. Coś zdechnie, zginie cisnienie a ty nie będziesz wiedział. Z drugiej strony musiałby to być wybitny pech. Ja w każdym razie bałbym się, bo wypadki chodzą po ludziach.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viking81 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Fakt, wypadki chodzą i to w najmniej oczekiwanym momencie. Wydaję mi się, że coś będzie ze stykami przy czujniku bo dzisiaj miałem wycieczkę do pszczyny i zauważyłem, że raz się pojawia kontrolka przy zapalaniu a innym razem nie.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi