ArKos Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Tuning kierunkowskazów przednich Witam zabrałem się dzisiaj za przyciemnienie kierunkowskazów przednich, mój pacjent to Opel Kadett Gsi. Naturalnie kierunkowskazy to Hella Relacji z wymontowania nie zamieszczam bo każdy samochód ma trochę inną Z narzędzi których użyłem: wkrętak, wkrętaki precyzyjne, nożyk do papieru, drobny papier ścierny Materiały: spray czarny mat, klej do plastików twardych ( nie mylić z super glue, kropelką itd.), klej do szyb samochodowych Tak więc kiedy mamy już wymontowane kierunkowskazy. Bierzemy się za rozdzielenie ich „szkieł” z obudową, ja użyłem nożyka do papieru, wkrętaków precyzyjnych, większego wkrętaka Po rozdzieleniu moim oczom ukazał się widok „przesłony” odblaskowej. Przesłone usunąłem wypychając ją od tyłu przez miejsce na żarówkę…po usunięciu wygląda tak: Następnie matujemy cały środek obudowy i malujemy na czarny mat Ja uzyłem do tego celu sprayu Po wyschnięciu wkleiłem na powrót „przesłonę” wkleiłem ją za pomocą kleju do plastików twardych Gdy klej wyschnie u mnie ok. 6h możemy zaklejać do zaklejaniu najlepiej użyć kleju do szyb samochodowych Moje kierunkowskazy jeszcze nie zostały zaklejone gdyż będą zaklejane w jednym dniu ( aby klej nie zasechł) z lampami przednimi Ala shadow look ale już można podziwiać jak będą wyglądać. Uwaga instrukcja postępowania z drugim kierunkowskazem jest identyczna, wiec jej nie zamieszczałem… Jak każdy wie hella nie robi byle czego i jest solidną firmą wiec nie łatwo jest rozkleić ich kierunkowskazy zaleca się nie denerwować bo nawet mi nie udało się bez strat, trzasła szybka prawego kierunkowskazu ale nie odleciała wiec tak zostanie Jeszcze zdjęcia przed i po Przed Po Oświadczam, że to mój materiał autorski i posiadam do niego pełne prawa autorskie. maliniak123   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/1601-tuning-przednich-kierunkowskaz%C3%B3w-kadett-gsi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi