Gość junior Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Witajcie. Na wstępie przepraszam za założenie tematu tutaj ,ale nie wiem, gdzie go założyć. Mam pytanie do mechaników itp.fachowców,otóż mam klienta i nie wiem,ile wycenić moją pracę za zrobienie paru rzeczy. Chodzi mi o 1.Astra 2010 r-wymiana belki tylnej ,zmiana zacisków ,tarcz i piast na inne ,złożenie z dwóch jednego zacisku,odpowietrzenie układu ,wymiana linki hamulca ręcznego z wspawaniem zaczepów (ręczny elektryczny,belka przystosowana na zwykłą wajchę). 2.Audi S8 2009 r-rozebranie całego kufra,środka z wszystko oprócz podłogi łącznie z wymianą konsoli ,rozebranie całego przodu bez silnika i instalacji (zostaje tylko silnik z instalacją,myślę że strefy zgniotu wymienię bez wyciągania silnika chociaż może być ciężko),demontaż progów,nadkoli tarcz hamulcowych zacisków i potem ponowne złożenie po dostarczeniu nowych części do kupy. Mam nadzieję ,że ktoś mi podpowie ile za to zakrzyczeć ,żeby klient nie dostał zawału,chociaż już i tak go rozbieram. Pozdrawiam i oczekuję jakiś propozycji   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 nie wiem,ile wycenić moją pracę za zrobienie paru rzeczy ziom, ale to zależy między innymi od: - regionu kraju - renomy zakładu - ruchu w interesie - kosztu materiałów dodatkowych (tych, które musisz kupić nowe, np spinki tapicerki itp) 1.Astra 2010 r-wymiana belki tylnej ,zmiana zacisków ,tarcz i piast na inne ,złożenie z dwóch jednego zacisku,odpowietrzenie układu ,wymiana linki hamulca ręcznego z wspawaniem zaczepów (ręczny elektryczny,belka przystosowana na zwykłą wajchę). ja bym ogolił jakieś 400-500zł 2.Audi S8 2009 r-rozebranie całego kufra,środka z wszystko oprócz podłogi łącznie z wymianą konsoli ,rozebranie całego przodu bez silnika i instalacji (zostaje tylko silnik z instalacją,myślę że strefy zgniotu wymienię bez wyciągania silnika chociaż może być ciężko),demontaż progów,nadkoli tarcz hamulcowych zacisków i potem ponowne złożenie po dostarczeniu nowych części do kupy. to już są tysiące zależnie od stopnia uszkodzenia auta, możesz sie nieźle wkopać - niekiedy po rozebraniu auta dopiero wyłazi ogrom roboty najprościej: zadzwoń do warsztatu jakiegoś i przez telefon uzyskaj ORIENTACYJNĄ kwotę za tego typu robotę odejmij ze 30-40% i możesz golić według mnie oczywiście zakładam że jesteś fachura i wiesz co robisz...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość junior Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 - regionu kraju-lubuskie - renomy zakładu -nie pierwsze auto klienta - ruchu w interesie - ogólnie czekam na nowe części - kosztu materiałów dodatkowych - brak,klient dostarcza co chcę a z tymi najprościej: zadzwoń do warsztatu jakiegoś i przez telefon uzyskaj ORIENTACYJNĄ to zaraz mówią , że muszą zobaczyć co i jak,a to odpada. ja myślałem że coś pomiędzy 5000 - 6000 zł to nie wiele ale nie wiem czy to nie przesada. [ Dodano: 2010-11-19, 19:46 ] Następne pytanie: Ile skasować,za wymianę koła pasowego w BMW 3 320d 2004,czekam na propozycje   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi