Skocz do zawartości

Jak zdjąć- zbić simemblok z wahacza w fiacie punto 1

Rekomendowane odpowiedzi

To jaki jest cel Twojej pracy? bo chyba wymiana tulei metalowo gumowej.

Oddzielnie nie występuje tylko z tą gumą wewnątrz. Jezeli się mylę to naprostuj sytuację kolego.

Zrób tak jak Fifek napisał, w ten sposób zerwiesz gumę potem brzeszczot lub kątówka i lekko nacinasz pozostałą tulejkę na wahaczy potem ostry śrubokręt i zbijasz samą tuleję, jak już ją zbijesz czyścisz pilnikiem jakieś nierówności i nabijasz lub wciskasz nową tuleje metalowo gumową, innego sposobu niema sam tak robie.

Grzes997, zgadza się.

Tylko wiesz na moje rozumowanie kolega chce wymienić samą obudowę metalową tudzież aluminiową, nie byłęm peiwien czy to własciwy tok, ale widzę że ok wszystko jest.

Robisz na początku tak ajk napisałem a potem piłką do mwtalu rozcinasz pozostałości tulejki, potem papier ścierny w reke i po robocie, nie wymienisz samej obudowy metalowej bo domniemyuwam ze ją chciałeś zbić.

Jak nie bedzie chciała się ukręcić guma to wycinasz ją wąską piłką i po kłopociwe. Życzę udanej wymiany.

No pewnie ze całość zdjąć przecież samej gumy nie da sie chyba wymienić.Czy to jest sprasowane czy porostu nabite?? Niestety pod blokiem to pozostaje mi młotek i brzeszczot szkoda ze dziś leje.Jeszcze popróbuje bez zdejmowania wahacza wybić jak nie to zdejmę wahacz i rezetne tylko czy nowe mam nabić na sile (jak żeby nie uszkodzić)czy lekko spiłować i nałożyć w tym sobie pracy zaoszczędzić :)

punciak, to jest wprasowany wachacz, ale spokojnie dasz rade ręcznie wepchnąć co najwyżej za pomocą imadła jakiegoś,

nie robiłem punciaka ale podejrzewam ze na koncu jest czop który się wprasowuje i tyle z tematu.