Gość kałuż Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 witam Problem w mojej asi związany jest z airbag, po przekluczeniu stacyjki kontrolka poduch sie nie zapala ( zarówka w liczniku sprawna na bank ), rozkreciłem kierownice poducha podpięta. Nie wiem gdzie szukac problemu, czy lepiej jechac gdzies do specjalisty. proszę o pomoc   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 pod plastikowym tunelem miedzy fotelami jest sensor airbagów albo jest nie podłączony albo nie dostaje napięcia   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kałuż Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 wolałbym go sam nie podłączac bo jeszcze w czasie jazdy mi sie otworzy. A jak sprawdzic czy dostaje napiecie, niebawem bede robił elektryczne szyby wiec bym zajrzał pod ten tunel   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 miernikiem jeden z pinów powinien dostarczać + po stacyjce musi też być pin na którym jest masa ja uważam, że było PUK! i polecieli po łebkach wsadzając poduche a nie wymieniając sensora (o ile wogóle jeszcze jest)   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kałuż Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 było małe puk, ale nie takie straszne, wracajac do sprawy sensor to inaczej sterownik czy jak, czy podczas puk sensor sie jakos zuzywa ze po wpieciu nowych poduch nie działa??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 po wpięciu nowych poduch świeci trza go po kraksie wymienić jeśli nie świeci to może być odłączony żeby nie zwracał uwagi   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kałuż Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 ArKos, dzięki za podpowiedz, jeśli zlokalizuje usterke do dam znac w poście, chyba ze bedzie cos nie jasne to wtedy zadzwonie. ok??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 ok   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BeatleJohn Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Szkoda że to nie Honda-chociaż w Twojej Astrze powinno być gniazdo do samodiagnostyki i po pewnych "prostych czynnościach" lampka check powinna wyświetlić kod błędu. Jęśli po zrobieniu elektryki szyb nie znajdziesz napięcia w sensorze to podjedż na wpinkę do komputera-niekoniecznie do ASO.Ja w międzyczasie poszperam u siebie w szpargałach czy Opel ma złacze samodiagnostyczne,popytam i jakbym coś miał to dam Ci znać.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 poszperam u siebie w szpargałach czy Opel ma złacze samodiagnostyczne,popytam i jakbym coś miał to dam Ci znać. owszem, ma złącze , wiemy nawet w którym miejscu tylko że jeżeli nie bedzie zasilania na module, to i błędów nie sprawdzisz, bo jak tu chodzi o ustalenie dlaczego nie ma zasilania - czy nie dopływa, czy uszkodzony sensor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi