Gość bolek78 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam. Panowie mam pytanko odnosnie spalania OplaTigry 1.4 Moim zdaniem dużo mi pali bo jakieś 9l na 100. Tak wiem że to wszystko zależy od stylu jazdy i pokonywanych dystansów (trasa,miasto) ja to wszystko wiem ,ja jeżdżę zazwyczaj tą samą trasą do pracy i bardzo ekonomicznie tzn.nie przekraczam 110 km/h nie przekraczam 3tyś. obrotów a mimo to pali moim zdaniem jak smok. Może ktoś wie co może być przyczyną takiego spalania i dodam jeszcze że żadna kontrolka od silnika ani nic z takich żeczy sie nie swieci .Z góry dziękuję za każdą podpowiedż.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 1. termostat 2. sonda lambda   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bolek78 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 termostat na 100% dobry a co do sondy nie mam pojecia a jak można ją sprawdzić?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 na sygnałowym przewodzie powinny być zmiany napięcia - multimetrem można sprawdzić czy pracuje   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bolek78 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 O kurde to troche za trudne dla mnie a jest jakiś prostszy sposób?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 jechać do mechanika   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bolek78 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Mechanik to najprostsze wyjscie tylko jest mały problem ponieważ pracuję do późna i jak wracam to wszystkie warsztaty są pozamykane   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 bolek78, Skad jesteś? Gdzie mieszkasz??? Masz troche pojecie o elektronice??? masz Multimetr tzn miernik Taki "*** ojejciujejciu! ***nik" z pokretłem???   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bolek78 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Jestem z Leżajska a miernik mam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek02 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Pczytaj sobie to : http://www.czarnikm.republika.pl/x16sz.htm myśle ze dasz rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi