Skocz do zawartości

[nadwozie] Montaż spryskiwaczy reflektorów Audi 80

ArKos

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu po wielu poszukiwaniach udało mi sie znaleźć zestaw spryskiwaczy reflektorów czyli 2x spryskiwacze +zbiorniczek +pompka + przewody.

1_55.jpg

Po otrzymania tego zestawu okazało sie że nie działa pompka ( jest zardzewiała że nie mozna było jej niczym ruszyc) ale dzieki pracy w sklepie szybko namierzyłem właściwą pompkę nowa. Przy demontazu zderzaka przedniego nalezy zdjąć wszystkie halogeny gdzie sa ukryte śruby mocujące przednie oraz odkręcic po 2 sruby w nadkolach przednich.

2_55.jpg

3_52.jpg

To co jest właśnie dobrego w Audi to fakt ze większość części jest przystosowana do wym na inne chodzi mi tutaj o zbiorniczki, z tym nie było problemu.

4_50.jpg

5_47.jpg

Jak sie okazało zderzak jest równiez przystosowany do montazu spryskiwaczy, posiada mocowania brak jedynie dziur na włożenie i tutaj pojawił sie problem jak wyciąć otwory. Po wykonaniu juz tej czynności okazało sie ze spryskiwacze nie pasuja idealnie do tego typu zderzaka ( Competiton i Coupe maja troche inne spryskiwacze) nie obyło sie bez ostrego rezania zderzaka od srodka ale sie udało je włożyc.

6_0_12.jpg

Gdy juz sie uporałem z otworami przystapiłem do zakładania elektryki z czym nie było problemów( z braku ori kostki włożyłem kabelki w kondonkach i zalałem to wszystko klejem na goręco)

7_27.jpg

Klej na gorąco był bardzo przydatny równiez przy montażu spryskiwaczy zalałem mocowania od srodka, jednocześnie przyklejając sprykiwacz do zderzaka klejem 2 składnikowym który zarazem wypełnił szpary i załogodził połaczenie zderzaka i spryskiwacza.

8_37.jpg

Gdy już sie ze wszystkim uporałem i założyłem taki był efekt tego

9_34.jpg

Włączenie spryskiwaczy zrobiłem na osobny przycisk w konsoli srodkowej, co jest bardziej ekonomiczne w zużyciu płynu.

Autor: Wojtek26,

Żródło: http://www.audi80.pl/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności Warunki użytkowania