Gość nefix27 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witam. Mam bardzo ważną sprawę związaną z samochodem Seat Ibiza II z roku 2000. Otóż jakiś czas temu zakupiłem Seata Ibizę II 1.6 benzyna z 2000 roku,i mam problem z centralnym zamkiem. Do dnia dzisiejszego całe odblokowanie drzwi po przekręceniu kluczyka w zamku działało,mianowicie dzisiaj chciałem otworzyć samochód i zauważyłem taką rzecz,że gdy wkładam kluczyk do zamka w drzwiach kierowcy po przekręceniu kluczyka raz nie odblokowują się "rygle,dzyndzle" w drzwiach tylnych po ibu stronach oraz pasażera,w drzwiach kierowcy dzyndzel odskakuje do góry lecz nie można otworzyć drzwi,natomiast gdy wszystkie drzwi są zablokowane,wkładam klucz aby przekręcić w celu odblokowania drzwi to dzyndzel odskakuje tylko w drzwiach kierowcy i odskakuje we wszystkich drzwiach po ponownym przekręceniu klucza w drzwiach gdzie do wczoraj odblokowywały się wszystkie bez problemu. Dodam że w drzwiach kierowcy wewnątrz znajduje przycisk do blokowania oraz odblokowania wszystkich drzwi. Po odblokowaniu wszystkich drzwi kluczem mogłem otworzyć tylko obie pary drzwi tylnych lecz przednich kierowcy oraz pasażera już nie. Bardzo bym prosił o pomoc co jest nie tak,może to wina silniczka od centrala,zamków,coś się może zrypało w drzwiach np linka lub jakaś sprężynka nie wiem już sam. [ Dodano: 2018-12-20, 19:12 ] Podpowiedzcie mi bo ja już nie mogę wytrzymać z tym odblokowywaniem auta i zablokowaniem go. Mam seata ibizę II 2000 rok i teraz mam problem mianowicie byłem z 30 minut temu w aucie włożyłem kluczyk do zamka drzwi kierowcy przekręciłem go wszystkie drzwi się odblokowały lecz nie mogłem otworzyć drzwi kierowcy z zewnątrz ani od wewnątrz chwile pokręciłem kluczem w zamku teraz mogę otwierać drzwi z zewnątrz ale od wewnątrz już nie i jak zamknąłem drzwi i kluczem zablokowałem je wszystki żeby iść do domu to po pociągnięciu za klamkę sprawdzając czy auto jest zamknięte usłyszałem po 2-3 sekundach po pociągnięciu klamki takie stuknięcie.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7554-blokowanie-si%C4%99-drzwi-z-centrala/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Prawdopodobnie masz uszkodzony siłownik centralnego zamka w drzwiach kierowcy, to on steruje całym centralnym zamkiem, w grupie VW były stosowane tez mikro-przełączniki w drzwiach kierowcy które dosyć często ulegały awarii, trzeba zdjąć tapicerkę drzwi i zobaczyć zmierzyć co tam się dzieje, warto tez sprawdzić kable biegnące między drzwiami a słupkiem często pękają. W kabinie powinien być przełącznik centralnego zamka, jeśli jest wejdź do środka i sprawdź czy sterując tym przełącznikiem wszystkie drzwi się zamykają i otwierają.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7554-blokowanie-si%C4%99-drzwi-z-centrala/#findComment-40618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nefix27 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 No właśnie od wewnątrz na drzwiach kierowcy jest przełącznik do blokowania oraz odblokowania drzwi i gdy odblokowuję drzwi tym przyciskiem to wszystkie rygle w drzwiach idą do góry,bagażnik też się odblokowuje i mogę otworzyć ale jak otwieram drzwi kluczem to z zewnątrz otworzę ale od środka drzwi kierowcy nie mogę otworzyć ani drzwi pasażera przednich   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7554-blokowanie-si%C4%99-drzwi-z-centrala/#findComment-40619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zamek w drzwiach kierowcy do przeglądu.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7554-blokowanie-si%C4%99-drzwi-z-centrala/#findComment-40621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi