Skocz do zawartości

Fiat Panda 2004r 1.1 odcina zapłon przy 2500-3000obr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z Fiatem Pandą 1.1, sytuacja wygląda tak że, auto normalnie odpala i chodzi ładnie na biegu jałowym do 2500obr, a jak dam więcej gazu i trzymam to odcina, spada powiedzmy do 2000obr po czym załapuje, obroty idą do odcięcia i znowu spada i tak w kółko dopóki trzymam gaz, jak puszczę to ładnie chodzi, dobrze chodzi do tej granicy czyli do 2500obr powyżej odcina jakby brakło iskry, dodam że, na LPG jest to samo. Podpinałem pod komputer ale brak błędów., może ma ktoś jakiś pomysł

https://forum.samnaprawiam.com/topic/7144-fiat-panda-2004r-11-odcina-zap%C5%82on-przy-2500-3000obr/

Do sprawdzenia układ zapłonowy a szczególnie na czujnik położenia wału, dobrze by było sprawdzić czy okolice montowania czujnika są czyste nie zaolejone.

Dziś właśnie jadę kupić czujnik wału, niby stary mieści się w normie z parametrami (1039 ohm) na 1100ohm ale możliwe ze ma przebicie, szczerze to już strzelam z tym bo chyba już wszystko sprawdziłem....

• 1 miesiąc temu...

Cześć

Mam bardzo podobny problem, w Seicento 1.1 MPI 2003r prawdopobonie to te same silniki (układy wtryskowe, sterowniki). Czy udało Ci się uporać z problemem? U mnie oddcina przy 3000 obr/min jezdziłem z podpietym komputerem i nie pokazywał błedów