Skocz do zawartości

Prośba o diagnozę błędów Vectra B

Rekomendowane odpowiedzi

<html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; color: #000000

http://forum.samnaprawiam.com/elektrykakody-bledow-ich-odczyt-czyli-kontrolka-z-kluczem-vt255.htm?highlight=kody+b%B3%EAd%F3w

Gość longin1983

Rozumiem że :

0443 Usterka zaworu przewietrzającego w układzie odpowietrzania zbiornika paliwa

0503 Czujnik prędkości własnej pojazdu - usterka sporadyczna

Chodziło mi o rozwiązaniu tych usterek.:D

0443 Usterka zaworu przewietrzającego w układzie odpowietrzania zbiornika paliwa

Gdzieś za puszką filtra powietrza powinien być elektrozawór który jest za to odpowiedzialny do niego o ile pamiętam wchodzą dwa wężyki i wiązka kabli

0503 Czujnik prędkości własnej pojazdu - usterka sporadyczna

Może być źle wpięta kostka lub przerwa w obwodzie

Ten kabel który masz na zdjęciu z tą czerwoną zapinka to jest ten od zaworu odpowietrzania wygląda na to że go tam nie ma może mechanik zapomniał przykręcić, kurde ja taki silnik na żywo widziałem jakieś 10 lat temu może ktoś tu ma taką Vectrę i podrzuci jakieś foto

Gość longin1983

wp_20160702_09_15_27_pro_2_min.jpg

Mówimy o tym zaznaczonym na czerwono? Czemu nie prawidłowy?

Poszukam może jest.

A jak te odmy powinny być podłączone?

To zdjęcie mam z przed roku. No widać że inaczej podłączone.

wp_20150909_010_min.jpg

Odma cienka jest podłączona bodajże do kolektora ssącego pod przepustnica z tyłu, a teraz w tym miejscu gdzie ona jest podłączona ma być wężyk do zaworu odpowietrzającego co zresztą widać na drugim zdjęciu.