Skocz do zawartości

PEUGEOT 106 problem z pół ośką przegubem pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szokjawtogram

Witam .

mam taki problem ze swoim peugeotem 106 kilka dni temu jadąc pod górkę coś strzeliło mi z prawem strony okazało się ze to padł przegub wewnętrzny to kupiłem nowy z całą ośka i po założeniu przejechałem zaledwie 5 km i zaczął strzelać znów wymieniony przegub tzn wyjąłem dziś ten nowy który tak strzela i okazało się że wysunęło osłonę przegubu wewnętrznego w stronę koła i te stuki były przez to ze łożysko także wysunęło się w stronę kola i przeskakiwało przez przegub.. nie wiem co może być powodem tego ze wysuwa całą ośkę w prawą stronę i wyciąga przegub PANOWIE POMÓŻCIE JUŻ NIE MAM SIŁY DO TEGO ... (jak coś to pytać odpowiem jak najszybciej)

Czytaj więcej na [hide]Infor.pl: http://forum.infor.pl/topic/422748-peugeot-106-problem-przegub-polos/#ixzz44cPkPYUG[/hide]

Piszesz bajki, jak chcesz spamować i reklamować inne strony to źle trafiłeś.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/6821-peugeot-106-problem-z-p%C3%B3%C5%82-o%C5%9Bk%C4%85-przegubem-pomocy/

Gość sosik1111

Czy poduszki skryzyni i silnika sprawne? Moze drugi przegub od strony koła nie pracuje poprawnie i wyciąga łożyska podczas skrętu? Mierzona byla stara półoś z nową przed wymianą?

Gość szokjawtogram
Czy poduszki skryzyni i silnika sprawne? Moze drugi przegub od strony koła nie pracuje poprawnie i wyciąga łożyska podczas skrętu? Mierzona byla stara półoś z nową przed wymianą?

A jak to sprawdzic czy sprawne poduszki / Drugi przegub pracuje prawidłowo / pół oś kupiona ode tego samego modelu samochodu.

Dzisiaj wymieniłem wahacz i złożyłem wszystko na nowym przegubie ale ij tak sie boje że znow bedzie przeskakiwał jak agresywniej rusze ;/