Gość Adamx Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam serdecznie wszystkich, jestem tutaj początkujący i zwracam się do was z pomocą. Mam problem ze swoją tigrą strasznie grzeje się 95 stopni do 100 i nie załącza się wentylator a powinien przy takiej temperaturze. Faktycznie termostat był uszkodzony bo się nie otwierał ale oczywiście go wymieniłem ale problem nadal został ten sam. Stawiam na czujnik temperatury w chłodnicy nie wysyła sygnału jest to możliwe? wskaźnik temp. wydaje mi się że jest w porządku. Wentylator jest sprawny sprawdzałem na krótko załącza się i chodzi jak powinien. co może być jeszcze przyczyną takiego grzania zgłupiałem. dodam że zobaczyłem wyciek na silniku jest mokry wiem że to nie w tym temacie ale kto pyta nie błądzi nie wiem czy to jest pod głowicą czy pod pokrywą zaworów ale obstawiam pierwszą wersje że to będzie właśnie pod głowicą czy uszkodzenie uszczelki powoduje też przegrzanie ? serdecznie pozdrawiam mam nadzieje że pomożecie mi w jakiś sposób. do usłyszenia   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/6182-temperatura/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Możesz doświadczalnie wymienić przełącznik wentylatora który jest w chłodnicy ale ja nie wiem dlaczego panikujesz wentylator włączy się dopiero po osiągnięciu 105 stopni a temperatura 95-100 to jest taka norma w tych samochodach. Co Ci tam wycieka na tym silniku olej czy płyn chłodzący ?   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/6182-temperatura/#findComment-34601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi