Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Państwa.

Bardzo proszę o pomoc w złożeniu od podstaw bez blokad rozrządu w samochodzie Opel Astra II 1, 7 TD 68KM oznaczony X17DTL.

Sprawa wyglada tak, iż: rozłożono rozrząd oznaczajac znakami na kołach walka rozrządu pompie i wale korbowym ( obudowa i koło )

I tu zdziwienie wielkie ściągnięte zostało koło rozrządu na którym nie było żadnego klina i zabezpieczenia Walek sie kreci sam i kolo samo.

Postanowiono ułożyć wedle znaku na wale i przekrecenia o kat 90 stopni do przodu samochodu wedel znaku tak jak opisano niby dla silnikow j/w a pierwsza krzywka pionowo do góry pompa na wczesniej ustawiony znak przy rozbiorce i Nic nie idzie przekrecic.

W trakcie zlozenia silnika dol kreci sie bez problemu gora tez a z paskiem rozrzadu nie.

Jezeli umie ktoś wytłumaczyć taki stan rzeczy to proszę o pomoc a nie opisywanie domysłów.

Z góry dziękuję.

Prosze ew o zdjecia badz opis serwisowy.

Blokady jestem w stanie kupic bez problemu.

Zycze milego dnia.

[ Dodano: 2014-10-08, 13:23 ]

41_1267733888.jpg

Znalazłem tylko to lecz bez opisu jest dla mnie mało użyteczny.

Mianowicei niewiem jak siebie odnieść do pkt. 13a i 13b w jednym jest krzywka do gory wzgledem obudowy silnika a w drugim?

Rozczytujac to napewno dam sobie rade.

Prosze o pomoc w rozczytaniu.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/6100-rozrz%C4%85d-z%C5%82o%C5%BCenie-od-podstaw-bez-blokad-x17tdl-opel-ii/

Nie wystarczy jeden temat? http://forum.samnaprawiam.com/remont-silnika-momenty-dokrecania-korowod-astra-17-td-vt7356.htm

O jaki opis chodzi, bo nie rozumiem. Wystarcza rysunek jak ma być zablokowane i tyle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności Warunki użytkowania