Gość vp32 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Pierwszy post na forum i już ciśnienie poszło w górę. Pytanie do admina który zamknął mi temat, czy czytał ze zrozumieniem pytanie. Owszem w podanym przez niego linku jest parę ciekawych informacji ale odpowiedzi na pytanie czy mogę bezpiecznie przejść z 10W40 na 5W40 oczywiście brak - A to było główne pytanie. Odpowiadając koledze Grzes997 to na liczniku powyżej 97tyś a ustani wpis z książki przy 80tyś. A tak na koniec to cy zawsze admin musi dowartościowywać się poprzez zamykanie tematów? Chyba opinie o przyjaznym forum mogę wsadzić sobie do.... A do ArKos jak wiesz to odpisz i usuń a nie pokazuj władzę bo zamykając temat gdzie nie mogę się odnieść do zarzutów jest po prostu niesprawiedliwe.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/6026-olej-10w40-na-5w40/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 opinie o przyjaznym forum mogę wsadzić sobie do.... 1. forum służy pomocy a nie wyręczaniu innych 2. ileż prostsze i bardziej taktowne byłoby: "Natrafiłem na taki temat http://forum.samnaprawiam.com/silnik-benzyna-diesel-jaki-olej-wlac-vt65.htm ale mam poważne wątpliwości co do swojej sytuacji, ponieważ....". W podanym linku wyraźnie pisze, jakie są skutki stosowania syntetyka po mineralu, mieszania olejów i praktycznie wszystko w temacie. Najwidoczniej pobieżnie czytałeś, bo jest tam odpowiedź na zadawane pytanie. Sam pisałem ten materiał, więc wiem. 3. wchodząc do kogoś do domu, szanujesz zasady narzucone przez gospodarza. Na tym forum zasady owszem, nie są zbyt liberalne, ale dzięki temu panuje tu porządek i odpowiedź na swoje wątpliwości znajduje się w ekspresowym tempie - nie ma tematów-śmieci, tylko same rzeczowe, wyszukiwarka działa sprawnie i nie wyrzuca jako wyniki wyszukiwania jakieś bzdety 4. zamykanie tematu nie jest okazywaniem władzy, tylko rolą admina pilnującego porządku. Jeśli nie wiesz, od czego jest admin, to proponuję zaczytać z wikipedii czy googli 5. odpisałem podając link. Za mało? Mam podjechać i wyręczyć w pracach? Może w ramach pomocy zafundować banieczkę dobrego oleju? 6. mam nadzieję nie szukasz zwady, bo ja nigdy 2 razy nie zwracam uwagi. Pomoc to jedno, czcze dyskusje ze mną to drugie. Proponuję raczej nie zagłębiać się w tą dziedzinę i nie uskuteczniać jałowych dyskusji, bo raczej mało wyrozumiały jestem w sprawach porządkowych. Dostajesz jednorazową szansę na umieszczenie tu swoich wątpliwości w przytoczonym linku o olejach lub wskazanie nieścisłości czy braku odpowiedzi na zadawane pytanie. I proponuję bez prywatnych wycieczek albo offtopic.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/6026-olej-10w40-na-5w40/#findComment-33892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi