Gość karollen Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam posiadam Corse B 1,2 97r Od tygodzia mam mały problem a mianowicie przy przyśpieszaniu na małych obrotach /bieg2,3/ potrafi szarpnąć - doslownie na pół sekundy jakby traci dopływ i zrobi żabke.... problem sie nasila... na jałowym biegu równo chodzi... na wyższych biegach również, jak wsiadam rano to ujade 4 km dopiero pojawi sie objaw. Wczoraj po przejechaniu około 30 km na wysokich biegach wjeżdzajac do miasta nie było problemu na niskich biegach... Swiece wymienione 5 m-cy temu, przewody /wtedy sprawdzane/ dobre Co jeszcze mozna sprawdzić i co może być przyczyną ?? Prosze o pomoc   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krhid Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 A wtryskiwacz nie leje czasem zamiast dawać "mgiełki" ? ... Kable w jakim są stanie? Są miękkie i elastyczne czy już sztywne? ...   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karollen Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 kable sprawdzone są ok... coś chyba bedzie z paliwem bo zauważyłem ze jak rozpędzam sie powoli problemu prawie nie ma. zawsze występuje jak chce sie szybko zebrać wiecej gazu daje wtedy szarpie strasznie jak pedał do podłogi szarpie jeszcze bardziej.... czyli albo zalewa albo dostaje za mało paliwa ? [ Dodano: 2014-07-08, 19:23 ] tylko pytanie czy problem monowtrysku? czy moze czujnika? jak rozebrałem pokrywe od monowtrysku no jest paliwo ale czy tam musi być czy jest go za dużo to nie wiem jak to sprawdzić?? [ Dodano: 2014-07-09, 17:00 ] no to postanowiłem działśc... dzis wymieniłem f. paliwa /stary czysty zero brudu/ i wymieniłem świece /widać były juz czesciowo zuzyte i 2 widać mokre -zalane/... po wymianie jazda zupełnie inna nic sie nie działo sama przyjemnosc ale po kilku km po miescie ehhh niestety znowu szarpie;/ nie tak intensywnie ale jednak. wiec mozna pomyslec ze jednak w dobrym kierunku szukam.... choć mechanik twierdził ze przewody ok zamówiłem na jutro wymienie.... [ Dodano: 2014-07-11, 10:13 ] temat do zamknięcia przewody jednak wniosek kiepski mechanik co sprawdzał hihih dzieki pozdrawiam   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi