Gość Bartas Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Po zdiagnozowaniu przyczyny problemu dotyczącego migającego podświetlenia konsoli oraz braku zimnego nawiewu po obu stronach i z racji tego, że sporo osób zgłosiło ten sam problem mam nadzieję, że dzięki tej fotorelacji problem będzie bardziej zrozumiały dla każdego kto się z nim boryka. 1. Wyjmujemy radio i półkieszeń montażową (kto jeszcze nie wyjmował radia to dla pomocy zaznaczyłem miejsce wkładania "kluczy", kto je zgubił niech nie kombinuje z nożykami/pilniczkami itp. tylko niech podjedzie po najbliższego serwisu/sklepu RTV gdzie montują radia i tam już sobie z tym poradzą. 2. Odkręcamy śrubki nad radiem (2szt). 3. Odkręcamy śrubki nad popielniczką (2szt). 4. Delikatnie zsuwamy/odchylamy panel konsoli. 5. Przełączniki które są na górze na panelu konsoli można spokojnie odłączyć w jednej całości, jako, że są zamocowane w całości do zaczepów. Nie trzeba ich rozłączać. 6. Odchylamy delikatnie na boki 2 zatrzaski trzymające panel ogrzewania i go wysuwamy, pamiętając w jakich pozycjach były pokrętła siły dmuchawy i ustawiaka dmuchawy. 7. Gdy już mamy całość w ręku, odłączamy kostkę i złącze z tyłu, 8. Zdejmujemy podważając delikatnie nożykiem pokrętła ustawiaka siły i położenia dmuchawy, pod pokrętłem położenia dmuchawy znajduje się nakrętka 18 którą odkręcamy. 9. Teraz można rozebrać obudowę sterownika na pół. Podważamy plastikowe zaczepy które znajdują się na całej linii dzielącej obudowę. 10. Po otwarciu obudowy wyskoczą nam taśmy pokręteł temperatury które przy składaniu trzeba włożyć w wąskie otworki, możecie je zobaczyć przed rozebraniem obudowy na tylnej ściance. Ja użyłem wykałaczki do przeciągania. Należy być ostrożnym podczas rozbierania obudowy [mi obłamała się taśma w zaznaczonym miejscu na szczęście dało się jeszcze przyłapać]. 11. Wyjmujemy dużą płytkę odchylającą plastikowe zaczepy. 12. Pod tą dużą płytką znajduje się mała płytka na której są nasze małe nóżki wymagające lutowania czyli zimne luty. Tak wygląda płytka w moim sterowniku po lutowaniu (oddałem do zakładu RTV - koszt 20z, zrobione od ręki). Składamy wszystko (pamiętając o taśmach) i cieszymy się możliwością regulacji nawiewu zimno/ciepło i podświetleniem konsoli. Autor: Lorenz Źródło: http://www.w202.pl   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi