Gość Bartas Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 WYMIANA ŁOŻYSKA E 200 KOMPRESSOR Kombi 1) Zdejmujemy koło. 2) Zdejmujemy sprężynę z zacisku 3) Odkręcamy część nieruchomą zacisku kluczem torx ? (nie pamiętam ile) 4) Mamy taki widok 5) Odkręcamy część nieruchomą zacisku kluczem 18 chyba 6) Po odkręceniu nieruchomej części zacisku, zdejmujemy tarczę która jest przykręcona jedną śrubką, którą należy odkręcić. Zdejmujemy dekielek z piasty. I mamy taki widok 7) Odkręcamy śrubkę kluczem H5 jak na rysunku. Po odkręceniu i wykręceniu blokady mamy taki widok. 9) Zdejmujemy piastę z łożyskami i mamy taki widok 10) Wyjmujemy łożyska (bez problemu) i wybijamy panewki (ciężko schodzi ale cierpliwości i dużo ostrożności. Ja wybijałem przy pomocy imadła) 11) Po wybiciu panewek i wyczyszczeniu ze starego smaru mamy taki widok 12) Wbijamy nowe łożyska. TYLKO OSTROŻNIE!!! Ja najpierw posmarowałem nową panewkę wokół smarem i wbijałem ją przy pomocy starej panewki by nie uszkodzić nowej. Patrzeć by przy wbijaniu NIE WBIJAĆ KRZYWO!! 13) NIE ŻAŁUJEMY SMARU!! 14) Składamy w kolejności odwrotnej i mamy cosik takiego Autor: bifil Źródło: http://www.w210.pl   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi