Skocz do zawartości

Rozmiar mixera a zachowanie silnika + reg. redukt. blue star

Rekomendowane odpowiedzi

Gość szymon 1587cm3

Po mojej regulacji spalanie wyszlo 17l.... tragedia. Jak dokrecam napiecie membrany to silnik swiruje (chodzi jakby na 3 garki). Mimo ze silnik pracuje idealnie na gazie to spalanie rzedu 17l nie moze byc akceptowalne.

Gość szymon 1587cm3

Niestety u mnie parownik pada.

Pytanie co zrobić bo jeszcze nigdy nie wymieniałem/ regenerowałem parownika.

Lepiej regenerować ten który mam (blue star=tomasetto), lepiej odrazu wziąć nowy blue star i po prostu wymienić czy kupic brc tecno (polecany jako jeden z najlepszych)?

Z tego co ja się orientuje to lepiej zainwestować w nowy, z tą regeneracją różnie bywa czasem efekt jej jest doskonały czasem nie tak czy siak ja bym się nie bawił w regenerację. Takie jest moje zdanie.

• 2 tygodnie później...
Gość szymon 1587cm3

Dawno nie zaglądałem do tematu... To jednak nie parownik, tzn w pewnej części ma swój udział

Palil 13, postal dluzej palil 17. Okazalo sie ze gaz ucieka rurką wlew-butla. Probowalem dokrecic ale nic to nie daje - leci ciut mniej a nakretka dowalona az trzeszczy. Ale mniejsza o to. Co dziwne nic nie czułem, dopiero jak robilem cos przy prawym kole i wsadziłem łeb w trzewia to poczułem...

Mam jakis stary typ wielozaworu (bez elektromagnesu) i mam 2 zaworki ręczne.

Pytanie od czego jest zaworek zaznaczony w kółku? Leci z zielonego kółka.

Moj WZ

http://zapodaj.net/8d062f9cc5f8b.jpg.html

A parownik ma juz sztywne membrany niestety, dzielnie sluzyl 80 tys km...