Gość cyja86 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Witam. Jestem posiadaczem Fiata Stilo 2002r w benzynie. wersja 5d Mój problem jest dość dziwny, a mianowicie polega na problemie uruchomienia silnika, zaczne wszystko od poczatku. Wiec tak pojechałem na cpn po papierosy i auto mi zgasło. Odpaliłem i ujechałem jakies 50m i zgasło. Auto mogłem odpalic ale utrzymywało małe obroty kolo 10 tys i gasło. podłaczyłem pod komputer i wyskoczyły nastepujace błedy. 1. U1601 usterka lini c-can 2.p0460 czujnik poziomu paliwa 3.U1702 siec can (NCM NGE) 4.u1600 klucz elektroniczny 5.P0340 Czujnik krzywki 6.P1300 Pojechałem do sklepu i kupiłem czujnik polozenia wału korbowego z nadzieją ze to jest to, ale niestety okazało sie ze jest ten sam prbolem po wyminie czujnika zero poprawy czyli auto zapala i gasnie. (koło foniecznie zostało wykasowane ale niestety nie moge ustawic od nowa bo auto cały czas gasnie) Wyciagnełem akunmulator do ładowania na cała noc i kiedy rano podpiełem to auto nie reagowało kreci ale nie odpala podpiełem pod kompa i to co zobaczyłem to mnie zdzwiło, wyskoczyły mi nowe błedy wszystkie wtryski paliwowe czujnik antypary i bład centralki mikroprocesora. Nie wiem dlaczego i co moze być przyzcyzna tego wszystkiego co sie dzieje. jesli jest ktos mi w stanie pomóc to bede bardzo wdziczny forumowiczom za porady Pozdrawiam P.S MOj komputer to 5NF   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/3773-fiat-stilo-2002r-pb-problem-z-uruchomieniem-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes997 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ja bym się przyjrzał kablom masy czy przypadkiem któryś się nie złamał, zbyt dużo usterek występuje jednocześnie.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/3773-fiat-stilo-2002r-pb-problem-z-uruchomieniem-silnika/#findComment-21655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi