Skocz do zawartości

DUŻE SPALANIE I SZARPANIE W AUDI A6

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

MAM AUDI A6 2.4 V6.PB+GAZ.BENZYNA SUPER ZAŚ LPG MAKABRA.PALI MI 20 LITRÓW Z HAKIEM.INSTALACJA JAKA JEST TO DT GAS,WTRYSKIWACZE DT,STEROWNIK TOMASETTO.NIEDAWNO WYMIENIŁAM JEDEN Z WTRYSKIWACZY BO PUSZCZAŁ .POZOSTAŁE NIBY OK.AUTO ZARAZ PO PRZEŁĄCZENIU Z BENZYNY NA GAZ STRASZNIE SZARPIE,CHODZI JAKBY NA 5 CYLINDRACH.PONADTO PALI JAK SMOK.MYŚLE BY WYMIENIĆ WTRYSKIWACZE,NA LISTWĘ VALTEK LUB ZAŁOŻYĆ MAGIC JET.TYLKO MAM DYLEMAT ,JAK AUTO MA 177 KM CZY VALTEKI SIĘ WYROBIĄ.REDUKTOR CIŚNIENIE TRZYMA.MOŻE MA KTOŚ JAKIŚ POMYSŁ,CO ZROBIĆ ,I CO ZAŁOŻYĆ BY PROBLEM ZGINOŁ....

https://forum.samnaprawiam.com/topic/2145-du%C5%BCe-spalanie-i-szarpanie-w-audi-a6/

CO ZROBIĆ ,I CO ZAŁOŻYĆ BY PROBLEM ZGINOŁ....

Pierwsza sprawa edytuj ten post i napisz małymi literami tego się nie da czytać a pisząc w ten sposób normalnie krzyczysz ;-)

co do Twojego problemu proponował bym wyprawę do gazownika, podpięcie do komputera i sprawdzenie dlaczego tyle pali, jest szansa że pozostałe wtryskiwacze też będą lać co będzie skutkować właśnie takim zachowaniem Twojego silnika czyli duże spalanie oraz szarpanie, nie wymieniaj po jednym wtryskiwaczu wymień całą listwę myślę że Valteki się wyrobią spokojnie, przy okazji warto sprawdzić filtr powietrza orz filtry gazu w jakim są stanie, często ludziska zapominają o takich elementach w swoich samochodach które bardzo dobrze wpływają na spalanie.

https://forum.samnaprawiam.com/topic/2145-du%C5%BCe-spalanie-i-szarpanie-w-audi-a6/#findComment-11337