ArKos Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Do tego potrzebne nam będą: 1. Narzędzia (Ja miałem dwa klucze nastawne. Do odkręcenia anteny potrzebny jest prawdopodobnie klucz 10 i chyba klucz 15 lub 17) 2. Nowa antena Ja robiłem to tak: 1. Wybebeszamy lewą stronę bagażnika z plastików Można wywalić tylko ten z lewej. A jak chcemy mieć lepszy dostęp to wywalamy oba. 2. Tak to wygląda po zdjęciu tylko jednego plastiku: Jak pisałem można zdjąć jeszcze ten plastik obok. Ja tego nie robiłem. Potem tylko trzeba mocno odgiąć go by mieć dostąp do śruby. 3. Odkręcamy antenę na zewnątrz. W tym celu musimy odkręcić tą srebrną śrubkę która jest na tym czarnym plastiku (mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi) 4. Teraz zabieramy się za mocowanie w bagażniku. Odkręcamy jedyną śrubkę jaka tam jest. Może dosyć mocno siedzieć, dlatego warto delikatnie spryskać ją odrdzewiaczem. Wyciągamy za jednym zamachem wężyk odprowadzający wodę. Widać go z lewej strony 5. Odpinamy kabel antenowy i (o ile mamy automat) drugi kabel w wtyczką. Wyciągamy starą antenę 6. Wkładamy nową 7. Skręcamy wszystko do kupy. Tym razem zaczynamy od tej śrubki w bagażniku, a następnie zakładamy czarny plastik na zewnątrz i dokręcamy śruba ozdobną. UWAGA z tym plastikiem by za mocno go nie dokręcać. Mój pękł 8. Składamy wszystko do kupy i cieszymy się nową zabawką Kilka uwag końcowych: 1. Ogólnie było więcej wyzywania na te plastiki i spinki niż roboty. 2. Wszystko jest do zrobienia pod domem w max 30 min 3. Nową antenę można przesmarować. Autor: Figur Źródło: Daewooforum.pl   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/114-nadwozie-wymiana-anteny-daewoo-lanos-sedan/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi