tomkeygreen Opublikowano 4 Lutego Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Cześć. Myślałem ,że wymiana reflektorów w samochodzie to będzie plug in play....... no nie tutaj. Po kolei. reflektorki w Xarze zostały zutylizowane przez sarnę która wyskoczyła nagle z krzaków. Nie było czasu nawet zareagować ( noc i śnieg ) na szczęście prędkość nie wielka , sarna poleciała dalej a w aucie efekt taki ,że lampa zbita i wszystkie lustra w obu pourywane.....ale świeciły ! Zamówiłem lampy wg nr. VIN firmy DEPO. Stare wyjąłem, podłączyłem w nowych żarówki ( większość nowa) pstryk.....cisza. Nie świeci nic w nowych. zdejmuje wtyczki zapinam stare, wszystko działa. Zapinam znowu nowe....nic nie świeci. Dodam ,że reszta świateł w samochodzie czyli tylne pozycje i wszystkie kierunki działają. Dobra sprawdzam styki w lampach. Połączenia identyczne jak w starych. Wkładam ,żarówki i podłączam nic się nie dzieje. I nagle przy kierunku błysnęła żarówka ( w nowej lampie) i dupnęła cała elektryka ! Nie świeci teraz żadne światło ani z tyłu ani kierunki w błotnikach. o starych lampach nie wspomnę. Jedynie światła stopu zostały. Rok produkcji auta 2004. Ręce mi opadły. Jakieś sugestie ? Będę wdzięczny za pomoc zanim go zatargam do elektryka.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/9001-xara-2-znikn%C4%85%C5%82-pr%C4%85d-wymiana-reflektor%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi