Gość Piernik Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Na tym SKF przejechałęm z 60000km. Czyli chyba podróbę z Chin kupiłem. ################################################## 09.04.2018 aktualizacja Trochę mi zajęło zebranie części potem święta, potem na mechanika tydzień czekałem no i mogę powiedzieć jak się ma sprawa: Dziś rano auto odstawiłem do mechanika. Po dwóch godzinach mechanik zadzwonił i poprosił mnie żebym przyjechał bo to co on zobaczył to jakaś masakra(dosłownie tak powiedział). Po przyjeździe mechanik poinformował mnie, że popychacze hydrauliczne są miękkie(dają się łatwo wciskać. Ja mu na to, że były nowe wymieniane oczywiście wszystkie. I mówię, że podejrzenie miałem, że kanały olejowe mogą być zapchane. Pytał czy jak zmieniałem filtr oleju czy filtr się rozpadł. Ja na to, że tak było, ale na pewno nic nie wpadło bo zwróciłem na to uwagę. Przyjrzałem się też kołom rozrządu - nieźle były "wyostrzone" - mechanik potwierdził, że rozrząd był do wymiany i zaskoczyło go to, że na jednej dźwigience trochę rdzy było i na paru ogniwach łańcucha i jeszcze znalazł w środku wałków rozrządu całkiem sporą kupkę opiłków stalowych - stukał o drewniany stół i z wałka wylatywały opiłki metalu. Wydawał się być zaskoczony. Mechanik postawił diagnozę, że rozrząd wymieni, ale nie wie czy uda mu się kanały oczyścić i prawdopodobnie trzeba będzie nową głowicę. Moje pytanie: mechanik twierdzi, że jak się kanał zapcha to kaplica i wymiana głowicy Czy to prawda czy fałsz??? Wiem, że były takie przypadki i niektórym udawało się przedmuchać kanały?? Aktualizacja: Niestety nie udało się mechanikowi odblokować zapchanych kanałów. Mechanik zaproponował ściągnięcie głowicy bo olej nie dociera na popychacze i na wałki rozrządu( choć pomiar ciśnienia oleju jest ok )- tak twierdzi. Czyli olej dociera na łańcuch, ale nie dociera na hydro popychacze i wałki rozrządu. Stąd moje pytanie czy po zdjęciu głowicy da się odblokować kanały olejowe? czy trzeba nową głowicę. Silnik dalej klepie   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7446-silnik-ha%C5%82asuje-jak-diesel/page/2/#findComment-40187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi