Gość autominus Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Witam, Mam dość nietypowy problem, ponieważ w aparacie zapłonowym moduł zapłonowy ulega ciągłemu uszkodzeniu. Kupiłem nowy moduł zapłonowy odpaliłem, rozgrzałem silnik wszytko działa. Odpalam drugi raz i moduł dostał przebicia (podczas pracy słychać głośny dźwięk cykania, jak by powstawał łuk elektryczny). Każdy zamontowany moduł dostaje przebicia pomiędzy pinami P, N , które są podłączone do cewki halla. Gdy moduł ulegnie uszkodzeniu, to miernik pokazuje zwarcie pomiędzy pinami P, N. Cewka halla ma poprawną wartość rezystancji i była również wymieniona na nową, więc ona nie jest przyczyną tego problemu. Cały czas poszukuję przyczyny, która może powodować, że moduły zapłonowe ulegają uszkodzeniu. Macie jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7404-nexia-modu%C5%82-zap%C5%82onowy-dostaje-przebicia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi