Gość Arkom Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Witam, w swoim aucie, tj. A4B5 borykam się z pewnym małym problemem, który jest od samego zakupu auta. Generalnie auto głośno pracuje wg mnie. Sam wydech jeszcze szczelny, a mimo wszystko sam tłumik wydaje dziwne dźwięki jakby w jego wnętrzu odbijały i nakładały się jakieś fale dźwiękowe. Nie jest dźwięk spod samej maski tylko właśnie z wydechu. Dodam, że auto ma wycięty katalizator - zastąpiony kawałkiem rurki , na początku myślałem, że to jakaś blacha wewnątrz któregoś z dalszych tłumików się przepaliła i rzezi, wymieniłem środkowy jak i końcowy wydech ale i tak dźwięk jest. Rozmawiałem, z jednym specem od wydechów i mówi, że najprawdopodobniej jest to wina braku katalizatora, przez co strumień spalin jest nierozbijany i stąd taki dźwięk. I tutaj mam dwa pytania: 1. Czy brak kata może powodować takie odgłosy (są one z samego wydechu - wrażenie jakby gdzieś była nieszczelność ale daje sobie rękę uciąć, że wydech jest szczelny.). 2. Czy montaż strumienicy (na allegro widziałem, że można kupić za około 100 zł) powinien pomóc?   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/7291-audi-a4b5-16-monta%C5%BC-strumienicy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi