Skocz do zawartości

Bingo S-4 wielki problem z instalacja

Gość chupek70

Rekomendowane odpowiedzi

Gość chupek70

Witam koledzy.

Zakładam ten temat gdyż jestem już na skraju wytrzymałości z moja instalacja :(

Mianowice wygląda to tak:

TPS w ogóle 0V - działa tylko gdy przestawię w konfiguracji na BRAK TPS (wtedy coś przeskakuje na odczytach ale dalej jest 0V

Sonda oscyluje miedzy - 0.49 do 0.60 (ale nie wiem czy dobrze bo jak dla mnie za szybko i za mały zakres )

samochód pali ok 15 l w mieście ale nawet jak wyjadę na trasę spalanie minimalnie spada :(

Po puszczeniu gazu na biegu obroty praktycznie nie spadają, a mieszanka przez pierwsze sekundy jest bogata i obroty wolno spadają a przecież powinno chyba odciąć dopływ całkowicie.

Wydaje mi się ze to przez ten tps. Nie wiem jak było wcześniej bo dopiero niedawno kupiłem kabel.

Pomóżcie proszę :-(

Gość szymon 1587cm3

Sprawdz czy tps jest fizycznie podłączony do instalacji. W programie masz schemat który to przewód.

Sonda musi oscylować, w tej chwili to może wina ustawienia instalacji/parownika lub sama sonda do kitu.

Na benzynie faluje?

Gość chupek70

Na benzynie jest dobrze. obroty nie faluja .

Sonda oscyluje lepiej od ok 0.30 do 0.60.

TPS podlaczony ale nie weim czy dostaje sygnal :/ najprawdopodobniej nie.

musze skombinowac miernik bo nie mam jak sprawdzic. bede pisal co ustale.

[ Dodano: 2016-07-06, 19:00 ]

Bylem u gaziarza dzis i co do TPS powiedzial ze z lenistwa ktos przy zakladaniu instalacji nie podpial sygnalu. musze wymienic krokowca i sonde labda dopiero zglosic sie na regulacje i podpiecie tps :( nie weicie jak to moze wygladac cenowo ?