Gość Bohnooze Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Witajcie w Leonie z elektrycznymi lusterkami, elektrycznymi szybami, składaniem lusterek, fabrycznym alarmem, klimatyzacją manualną, wersja Signo. Nie działa mi oświetlenie - konsoli środkowej żarówka pod pokrętłem prędkości wentylatora - przycisków podnoszenia szyb we wszystkich drzwiach - sterowania lusterkami - regulacji wysokości reflektorów i jasności oświetlenia wnętrza - przycisku ogrzewania tylnej szyby na panelu środkowym - przycisku świateł awaryjnych na panelu środkowym - zapalniczki konsola środkowa i żarówka pod pokrętłem regulacji prędkości wentylatora to na pewno nie przepalona żaróweczka bo złącze żaróweczki ma cały czas zwarcie do plusa już na wtyczce i na obu biegunach. Sama konsola i styki żarówki nie mają zwarcia. Nie mogę znaleźć schematu po polsku czy angielsku by szukać dokąd biegną kable cienki biały z niebieskim paskiem i cienki brązowy z wiązki do tej żarówki. [ Dodano: 2016-07-10, 23:19 ] Prawdopodobnie uszkodzony modul komfortu, lub regulacja jasnosci podłączyłem bezpośrednio 4 albo 7 (to obojetne) styk z wlacznika swiateł do 17 styku włącznika świateł (służący do oświetlenia wnetrza samego przełącznika i laczacy sie z linia do innych swiatel i do modułu komfortu). Zapaliło sie wszystko oprócz awaryjnych ktory to wlacznik nie ma podswietlenia bo jest podmieniony trzeba bd zrobic podswietlenie plusem oswietlenia jest 5 styk przycisku awaryjnych. Jako ze swiatelko mrugajace mam czerwone to trzeba pomaranczowe lub żółte by swiecilo zamiast niego i to czerwone zastosowac jako stałe podswietlenie przycisku awaryjnych.   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/6878-leon-1m-nie-%C5%9Bwieci-konsola-%C5%9Brodkowa-sterowanie-szybami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi