Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, przepustnica wyczyszczona, zaślepiona. Auto dalej nie odpala bez gazu....

Diagnostyka komputerowa wykazała błąd EGR. Wykasowałem błędy, kolejna diagnostyka ZERO błędów.

Sprawdziłem parametry przepustnicy i wygląda to tak:

Kąt wychylenia po dodaniu gazu (bez reakcji)

Napięcie na czujniku przepustnicy (1,11 - 1,13v) po dodaniu gazu bez reakcji

Co dalej ?? :evil:

https://forum.samnaprawiam.com/topic/6800-corsa-b-10-12v-2-problemy/page/2/#findComment-37614

Ok dziś zaryzykowalem i kupiłem używany czujnik położenia przepustnicy. Po założeniu efekt taki sam jak wyżej. Po którymś razie odpalił i trzymał obroty ale bez gazu nie odpalił. Teraz znów nie trzymie obrotów. Jutro podepne kompa i sprawdzę czy przy tym czujniku parametry się zmieniają, bo może być tak że jest też uwalony.... W sumie 30zł nie majątek.

[ Dodano: 2016-03-29, 18:59 ]

Ok Panowie, więc sprawa ma się tak.

Kupiłem używany czujnik położenia przepustnicy i efekt taki sam. Postanowiłem kupić całą przepustnice wraz z czujnikiem i krokowym. Założyłem i okazało się, że pali od strzała ale obroty były za wysokie. Przełożyłem stary czujnik położenia przepustnicy i krokowy i wszystko działa.

Okazało się, że uszkodzona jakimś cudem była sama przepustnica.

Co mogło się w niej uszkodzić ? Ja nie wiem......

Pojeżdżę kilka dni i zdam relację co i jak.

W sumie to na plus, że mówiliście żeby egr wyczyścić i zaślepić nie pomogło ale też nie zaszkodzi :)

[ Dodano: 2016-03-31, 06:44 ]

Teraz mam inny problem obroty na biegu jałowym zatrzymują się na 1100 i nie chcą zejść na 900 zdarza się to czasami że spadną. Jakieś pomysły?

https://forum.samnaprawiam.com/topic/6800-corsa-b-10-12v-2-problemy/page/2/#findComment-37618