Skocz do zawartości

szarpanie na benzynie

Gość sosik1111

Rekomendowane odpowiedzi

założyłem ją dziś odpaliłem czek zgasł po chwili sie zapalił ale chyba auto weszło w tryb awaryjny bo nie szarpało jak palił sie czek założyłem tą starą dodam że jak kupowałem te auto to 4 miesiące wcześniej miało założoną tą sonde sonda która jest w aucie to simens GM . już jak kupiłem to auto to zapalał sie czek czasami nawet poprzedni właściciel powiedział że czasami zapala sie czek ale mechanik mówił mu że to normalne na gazie .dodam że jak zapali sie czek to gasząc i zapalając auto 4-5 razy czek gaśnie. czy jeżdżąc na samej benzynie komp sam sie ustawi czy trzeba odpiąć klemy . jak tak to na jak długo

[ Dodano: 2016-01-30, 15:48 ]

chce pojeżdzić na benzynie bo mam parownik do wymiany i chciałbym żeby dobrze ustawili gaz żeby nie szwankował na benie

[ Dodano: 2016-02-03, 13:16 ]

wtam wczoraj wkreciłem stary czujnik płynu chłodzącego i patrze na wskazówke że pokazuje około 5 stopni mniej niż ten co był razem z termostatem który wymieniałem

[ Dodano: 2016-02-03, 13:22 ]

dodam jeszcze że tak z 50 metrów jazdy po odpaleniu trzeba jechać delikatnie bo bedzie szarpał potem juz idzie ok czsami ma jeszcze szarpniecie podczs zmiany biegów lub przy puszczeniu i dodaniu gazu ale to sporadycznie narazie przejechałem 20 km i czek sie nie zapalił zobaczymy dalej jeszcze pojeżdże na pb

[ Dodano: 2016-02-03, 13:25 ]

w sprawie tego czujnika to ten orginalny pokazuje 88 st.jak sie nagrzeje a ten nowy co z termostatem to 92-93 st.jak sie nagrzeje

[ Dodano: 2016-02-03, 19:30 ]

witam dziś zrobiłem 50 km auto szło jak buża jak jechałem do 100 to przejechałem 30 km i wszystko ok potem jazda ponad 100 i zapala sie czek już nie rozumie nic co tam jeszcze jest nie tak podejrzewam przepływke albo sonde ale nie mam już kasy na to zeby wymieniać cześci jutro jade na wymiane parownika i jazda na gazie . jak dostane sie do kasy to przejade sie do tego elektryka co pisałem niech sprawdzi cojest nie tak podziele sie swoimi usterkami

[ Dodano: 2016-02-08, 20:11 ]

witam problem rozwiązany błąd wyskakiwał p0130 a winowajcą usterki była przepływka choć na kompie nie pokazywało że jest uszkodzona :jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi:

• 2 tygodnie później...
Gość sosik1111

witam czy trzeba wykasować błąd ten p0130 czy może zostać w ecu i mozna tak ieżdzić . jutro jade na regulacje gazu żeby dostosowali gaz do benzyny