Gość slawek7 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Cześć Postawiłem obok siebie dwa samochody, w których sterowanie sprzęgłem odbywa się hydraulicznie. Jedyna różnica to taka że jeden rocznik 2006 a drugi 2002. W tym starszym pedał sprzęgła pracuje bardzo lekko, a w tym z 2006 wyczuwalny jest większy opór niż w tym drugim. Nie są to różnice jakieś poważne, lecz wyczuwalne. wydaje mi się że skoro sprzęgło, silnik, wysprzeglik, i cala reszta jest tej samej budowy to praca powinna byc identyczna, a tak nie jest. Pytanie co może być nie tak, i który może mieć coś (i co) uszkodzone? Jakie symptomy daje np uszkodzony, zużyty docisk, zapowietrzony układ? Żadne sprzęgło sie nie ślizga.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinZDW Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Oby dwa mają te same silniki ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawek7 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Tak te same 1.2   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi