Gość Bartas Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Jak zdemontowałem tylną półkę przy okazji demontażu tylnej półki w sedanie można dostać się do trzeciego światła stop i tylnych amorków/mocowanie górne. Zacznijmy od otwarcia oparć tylnej kanapy - oczywiście to nie wymaga instrukcji następnie demontujemy pierwsza maskownicę jak widać na zdjęciu maskownica ta jest zamocowana na trzech zatrzaskach następnie wchodzimy do bagaznika i odkręcamy cztery nakrętki M5 - kluczyk 8 sub uwolniony - prawie musimy jeszcze odpiąc przewód/wtyczka/ od środka bagażnika a następnie uchylamy delikatnie sub - wkładając rękę między sub a półkę aby odpiąć wtyczkę od światła stop sub uwolniony bierzemy się za boczki-słupki tylne - energicznie, ale ostrożnie wypinamy zatrzaski, wszystkie pieknie wychodzą uwalniamy pasy specjalne nacięcia - pasy wychodzą bez problemu i wyciągamy cała półkę - półka nie ma żadnych zatrzasków a teraz róbta co chceta z ta półką ja podkleiłem wygniecione miejsca nową gąbką jak zdemontujecie półke to na bokach zobaczycie śruby mocujace tylne amortyzatory Miłego demontowania Autor: Jarek Źródło: http://www.accordklubpolska.pl   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi