Skocz do zawartości

fiat bravo palący przed naprwą nie palący po naprawie blach

Gość sebik2345

Rekomendowane odpowiedzi

Witam miałem stłuczkę moim fiatem poszły drzwi błotnik zderzak i próg wgięty,złożyłem go do kupy razem z ojcem zaprowadziłem o własnych siłach do blacharza czyli nim pojechałem dziś pojechałem go odebrać i moje zaskoczenie bo samochód nie pali ,nie słychać pompki i moje pytanie brzmi bo wiem ze ten koleś co mi go robił nie odpina klemy od akumulatora przed zaczęciem spawania bo tak kiedyś mi ucho spawał do tłumnika w tym samym samochodzie i teraz moje pytanie brzmi co mogło paść bo słyszałem ze od spawania jak jest niepodłączony akumulator to mógł paść komputer? i daje napięcia na pompkę, i tłumaczenie blacharza ze on sie umawiał na blacharkę ale czy mógł się spalić od kręcenia na słabym akumulatorze bo wiem ze tez miał taki problem?,chciaŁBYM to z nim załatwić polubownie,niby twierdził że załatwi pompkę i komputer ale co mogło paść?czy mogło coś innego paść?,przed naprawą i stłuczką palił ok nawet po stłuczce pojechałem nim na miejsce do blacharza.

[ Dodano: 2015-02-01, 13:26 ]

??nikt nic nie wie?

Gość sebik2345

bezpieczniki ok a co am wspólnego ztym ze nie pali czujnik uderzeniowy?i gdzie on jest?ja nim noramlnie dojechalem do tego blacharza.

przez niego idzie masa na pompe paliwa, wziąść miernik w łapki i sprawdzić na pompie paliwa czy jest masa i prąd. Sam piałeś, że jej nie słychać.

A w temacie pisze "nie palący przed naprawą nie palący po" to jak dojechałeś do mechaniora? ;-)

Gość sebik2345

w temacie sie pomyliłem doadłem nie przez pomyłke,dojechałem o własnych siłach silnik normalnie cykał,czyli sterownik raczej sie nie spalił?

Gość sebik2345

jutro bo samochod jest u blaharza o on ma płacic za czesci która zepsuł bo to podczas postoju u niego cos padło bo wczesniej było ok ,nie wiem co on tam "robił"

[ Dodano: 2015-02-02, 09:03 ]

witam a czy jakby to był terownik ten komputer tak zwany to coś słyszałem ze kazdym jest kod kodowany i nie da rady go wymienic,czy trzeba wymieniac i kluczyk i stacyjke?bo coś o immobilajzerze słyszałem.

Kupując nowy sterownik trzeba robić Immo-off lub przelutować pamiątkę z immo do nowego sterownika albo wymieniać cały komplet kluczyk immo i sterownik silnika.

Gość sebik2345

problem rozwiazany prad był w pompce ale ona sie zawieliła nie wiem czemu,przewody paliwoawe zdjelismy dwa i paliwao poleciało i odpalił,dzieki za rady.