Skocz do zawartości

Problem z odpaleniem


Gość szneru
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

chciałbym prosić o pomoc, poradę :)

Pacjent: Astra G silnik X20DTL

Mianowicie mam taki problem:

Wchodzę do auta, przekręcam kluczyk i zamiast odpalić to słyszę stukanie i działa wspomaganie - na wyłączonym silniku.. ;/ kolejna próba - to samo cykanie/pykanie/stukanie jak zwał tak zwał w okolicach rozrusznika - tata kręcił kluczykiem a ja szukałem stukania.

Odłączyłem klemę PLUS, podłączyłem - 2 próby to pykanie, za 3 próbą auto odpala jak gdyby nigdy nic... dojechałem do celu i znowu powtórka z rozrywki...

 

Wykręciłem rozrusznik, znajomy na "sucho" podłączył i stwierdził że wszystko jest ok, rozkręciłem i przeczyściłem bo pełno czarnego syfu było, szczotki są ok.

Sprawdzałem masę od klemy MINUS do vacum na silniku i przejście było

 

Bardzo proszę o pomoc, sugestie co jeszcze sprawdzać itp.

Będę wdzięczny.

 

[ Dodano: 2014-12-06, 23:04 ]

Witam,

w końcu uporałem się z moją usterką.

Napiszę, ponieważ może komuś się kiedyś przyda.

 

Przeczyściłem rozrusznik - wyjęty z samochodu, rozkręcony i wyczyszczony.

Wisienką na torcie jednak było dołożenie masy do budy samochodu.

Po tym zabiegu Astra znów odpala od strzała i wszystko jest jak dawniej :)

 

Pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.