Gość szneru Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam wszystkich, chciałbym prosić o pomoc, poradę Pacjent: Astra G silnik X20DTL Mianowicie mam taki problem: Wchodzę do auta, przekręcam kluczyk i zamiast odpalić to słyszę stukanie i działa wspomaganie - na wyłączonym silniku.. kolejna próba - to samo cykanie/pykanie/stukanie jak zwał tak zwał w okolicach rozrusznika - tata kręcił kluczykiem a ja szukałem stukania. Odłączyłem klemę PLUS, podłączyłem - 2 próby to pykanie, za 3 próbą auto odpala jak gdyby nigdy nic... dojechałem do celu i znowu powtórka z rozrywki... Wykręciłem rozrusznik, znajomy na "sucho" podłączył i stwierdził że wszystko jest ok, rozkręciłem i przeczyściłem bo pełno czarnego syfu było, szczotki są ok. Sprawdzałem masę od klemy MINUS do vacum na silniku i przejście było Bardzo proszę o pomoc, sugestie co jeszcze sprawdzać itp. Będę wdzięczny. [ Dodano: 2014-12-06, 23:04 ] Witam, w końcu uporałem się z moją usterką. Napiszę, ponieważ może komuś się kiedyś przyda. Przeczyściłem rozrusznik - wyjęty z samochodu, rozkręcony i wyczyszczony. Wisienką na torcie jednak było dołożenie masy do budy samochodu. Po tym zabiegu Astra znów odpala od strzała i wszystko jest jak dawniej Pozdrawiam.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi