Skocz do zawartości

VAG Audi A3 - zawieszannie sie obrotów , lekkie falowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Przeanalizowałem na spokojnie jeszcze raz grupę 1,brak jest statycznych logów na wolnych obrotach.

Na tych starszych i tym dynamicznym grupy 1 jest w kolumnie BIN.BITS nieprawidłowość na cyfrze :

4 - styk wolnych obrotów otwarty u ciebie jest(1) a powinno być do 1500obr (0) później (1)

5- niewłaściwa regulacja sondy masz (1) ma być (0)

6 - Przepustnica otwarta u ciebie jest (1) a powinna być zamknięta do ok 1500obr(0) później (1)

Więc daje do myślenia że w przepustnicy włączniki padły(jak masz podmień przepustnicę i zrób adaptację)

i daj logi statyczne grupy 1 na biegu jałowym czy ta sonda działa.

Gość blade08111991

przepustnica po wyczyszczeniu i adaptacji. Auto dziala juz normalnie ale sonda pokazuje nonstop napiecie 0.00 V do 0,20 , nic powyzej. WYjalem ja i okazalo sie ze ta czesc powyzej (co znajduje sie na powierzchni) rusza sie wokól wlasnej osi. Czyli zapewne do wymiany. Jutro bede mial ja na podmianke wiec sprawdze co i jak

Gość blade08111991

Oddalem do naprawy auto. Gosc nie zrobil nic przy silniku prócz płukania przepustnicy. Zadzialało. Ale sonda chyba nadal uszkodzona ( wymienilem ze szrotu) bo odczyty sa czesto na poziomie 0V ;D

Na wolnych obrotach też jest na 0V? Jeżeli nie oscyluje sonda to może być walnięta lub masz za ubogi skład mieszanki. Może ciśnienie na listwie za małe. A zrób tak zdejmij wtyczkę z czujnika mp. Płynu i temp. Spadnie do minusowej na kompie i komp doleje paliwa zobaczysz czy sonda skoczy w okolice O,8V to będziesz widział czy ona żyje. ;-)