Gość Arni3721 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam. mam problem z dmuchawą wentylatora w swoim samochodzie. Samochód posiada dwie strefy nadmuchu, jest to klimatronik. Samochód to citroen c5 2001 hdi problem polega na tym, że gdy odpalę silnik to łopatki sterowania nadmuchem działają a wentylator nie pracuje. Gdy przełączę na ostatni bieg nadmuchu nagle znikają łopatki na zero jak byłaby wyłączona. Gdy wyłączę i odpalę ponownie silnik łopatkami regulacji można sterować ale nadmuchu brak. Wymieniłem tranzystor sterownika klimatyzacji nadmuchu ale problem dalej występuje, sprawdziłem napięcia na wejściu sterownika jest 13v. Czy jest możliwość podłączenia wentylatora bez wyciągania na krótko aby sprawdzić? Już taką sytuację miałem wcześniej ale po paru dniach wentylator normalnie działał i teraz przestał znowu. Proszę o porady. [ Dodano: 2014-01-25, 13:50 ] Proszę o pomoc Sprawdziłem napięcie na wejściu do wentylatora i jest 0 a przy wyjściu sterownika jest napięcie 13v czy problem tkwi w kablach bo jak podłacze kostkę od kabla wentylatora do sterownika napięcie znika i przy kostce przy wentylatorze i przy kostce od sterownika   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi