Gość Arkom Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Witam, od pewnego czasu w moim aucie jest taki problem, że na zimnym silniku auto nie chce jechać do przodu. Wsteczny działa bez zarzutu. Wstępna diagnoza pada właśnie na sterownik skrzyni. Koszt naprawy 450zł, pytanie jest takie czy ten sterownik się wymienia czy regeneruje stary?? I czy można to jakoś samemu przełożyć. Zakładam, że sam tego nie zrobię bo nie bd to tylko P&P tylko dojdzie jakaś regulacja, ale to tylko moje spekulacje.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karolwys Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 jesli zaczyna jechac na cieplym, a wsteczny ladnie wlacza nawet zimny to na 90% sterowanie. nie napisales jaka skrzynia, wiec nie powiem nic n/t komplikacji montazu, ale regulowac tam nic nie trzeba i nie wsadzac paluchow jesli masz pewne sterowanie, ktore jest od takiej dokladnie skrzyni ew. numerek na sterowniku. chociaz ja i tak bym je przejzal przeszlifowal tloczki. druga sprawa, ze jesli masz np. 6hp19 (bo cos tam pisze na twoim profilu o audi) to trzeba przelozyc komputer ze sterownika, ktory steruje elektrozaworami, ale to caly czas dluga historia to nie wiem co tam naprawiasz   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkom Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Już temat nie aktualny - przełożyłem skrzynie z automatu na manual i mam spokój; jestem zadowolony auto mniej pali stało sie żywsze fakt, że automatem wygodniej sie jeździ ale cos kosztem czegoś. Dziękuję za zainteresowanie tematem - gdybym wcześniej miał to info może bym naprawił automat a teraz to automatyczna skrzynia lezy grzecznie w piwnicy i czeka na "spieniężenie"   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi