Gość siwiryn Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 witam.Od jakiegoś czasu gasło mi autko zaraz po zapaleniu, silnik pracował 2 sek i gasł, po ponownym zapaleniu jużpracował normalnie.Wyczytałem na forum ,że niektórym z Was pomogło w tym temacie czyszczenie przepustnicy powietrza, rurki od odmy i silnika krokowego.Też poszedłem tym tropem i wyczyściłem w/w rzeczy, po czyszczeniu przepustnicy oraz silnika krokowego, autko jak narazie zapala normalnie i nie gaśnie,pojawił się natomiast problem następujący, po czyszczeniu i zamontowaniu przepustnicy oraz silnika krokowego wyskoczyły mi błędy antypolutin falut i auto na wolnych obrotach faluje, silnik przy próbie ruszenia szarpie, po zgaszeniu i ponownym zapaleniu przez chwilę jest ok,potem znowu szarpie silnikiem i falują obroty ,silnik nie reaguje na pedał gazu nawet jak wcisnę do oporu. Byłem u kolegi na kompie skasował mi błędy ale zaraz wyszły znowu błędy P1160 i P1112 ,błedów jest sporo ale tylko tych w/w, co mogło się stać, wszystkie kostki są pozapinane poprawnie, nie możemy zdiagnozować tych błędów, proszę o pomoc bo auto nie nadaje się do jazdy. ps.Dodam jescze ,że znalazłem info o adaptacji przepustnicy ale jak to rozumieć, jak się ją adoptuje? Silnik 2.0 16V RFN 136km pb+lpg   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/5133-b%C5%82%C4%99dy-i-szapranie-silnika-citroen-c5/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość philips74 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Kolego powiedz mi czy jezdzisz na samym gazie czy odpalasz na gazie czy jezdzisz wogule na paliwie szarpanie i błedy miałem takie autko do roboty okazało się ze trzeba było ustawić mapy i zobacz czy wszystkie wezyki masz wpięte(czy nie ma lewego powietrza)   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/5133-b%C5%82%C4%99dy-i-szapranie-silnika-citroen-c5/#findComment-29048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siwiryn Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Kolego powiedz mi czy jezdzisz na samym gazie czy odpalasz na gazie czy jezdzisz wogule na paliwie szarpanie i błedy miałem takie autko do roboty okazało się ze trzeba było ustawić mapy i zobacz czy wszystkie wezyki masz wpięte(czy nie ma lewego powietrza) Szarpie i na pb i na lpg .Pedał gazu nie reaguje.ale to już historia . Okazało się że przepustica powietrza jest elektronicznie sterowana.Wszystkie wężyki były zapiete a mapy paliwa nie skasowalem przez odłączenie i czyszczenie przepustnicy no bo niby w jaki sposób można by było to zrobić.Ale do rzeczy.Jest taka funkcja w kompie diagnostycznym jak adaptowanie przepustnicy czyli kalibracja .Trwa to 3 min i autko smiga jak należy.pozdrawiam   Odnośnik do komentarza https://forum.samnaprawiam.com/topic/5133-b%C5%82%C4%99dy-i-szapranie-silnika-citroen-c5/#findComment-29066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi