Skocz do zawartości

Demontaż zapalniczki Golf 4

Gość KoJ@K

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby wyjąc gniazdo trzeba pchnąc (ten plastik gdzie siedzi gniazdo zapalniczki) w stronę silnika i wyskoczy z dwóch takich zaczepów,które zatrzaskują się o blaszkę do której jest całośc przykręcona(blaszka jest zdemontowywalną częścią jakby co)(przy okazji można sobie odkurzyc to miejsce i znaleźc kilka ciekawych wizytówek - u mnie było kilka Niemieckich i kilka polskich(kebabowych) :D po poprzednim właścicielu ;) :

Wcześniej wspomniana blaszka:

snb19710.jpg

I 2 zaczepy:

snb19697.jpg

Po wyjęciu kostki z gniazda cały ten plastik mamy na wierzchu(na zdjęciu zdjęta klapka i wyjęta ta oprawka,w której siedzi żarówka):

snb19701.jpg

snb19689.jpg

Po wymianie żarówki na nową(miałem spaloną) i włożeniu jej w oprawkę,zamykamy tą obudowe,gdzie siedzi żarówka i wpinamy w miejsce z którego odpięlismy:

snb19686.jpg

Tak to wygląda w całości:

snb19703.jpg

Po złożeniu w całośc wpinamy kostkę,załączamy pozycyjne i sprawdzamy czy żarówka hula :D(przy składaniu proponuje leciutko popodginac te blaszki z oprawki żarówki,które dotykają metalowych części zapalniczki,żeby podczas drgań nie "przerwało"nam styku i żęby żarówka nie gasnęła :

snb19714.jpg

snb19711.jpg

No i jak hula to wsuwamy klapkę(nie trzeba jej ściągac,ale ja byłem ciekawy i zdjąłem ;) ) :

snb19692.jpg

I wkładamy całośc na swoje miejsce zapinająć o blaszkę wypięte na początku 2 zaczepy,dokręcamy śrubkę i możemy cieszyc maske z działającego podświetlenia kiepiołki. :bigok:

snb19719.jpg

snb19723.jpg

Mała pierdółka,ale może komuś się przyda. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności Warunki użytkowania