Gość grom546 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam, Dzisiaj wymieniałem uszczelki separatora odmy i przy okazji chciałem wyczyścić całe ustrojstwo, ale nie wiem jak to rozkręcić i czy w ogóle się da.Na czerwono zaznaczyłem pokrywę którą próbowałem zdjąć, ale plastik powoli miał ochotę pęknąć więc dałem spokój. Wiecie czy te pokrywę jest sens zdejmować, co tam siedzi? Bo wchodzi w nią wtyczka. Druga część która wydaje się że w jakiś sposób może być zdjęta zaznaczona jest na zielono. To taka przykrywka jak by, próbowałem odkręcić ale nie idzie, nie wiem czy podważać na siłę. A może bez rozbierania wypsikać w środku zmywaczem do gaźników ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil55 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 zmywaczem do tarcz to wymyj i dobrze wysusz i nie ma potrzeby tego rozbierac   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grom546 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 A ten do gaźników będzie za tłusty ? Bo akurat mam, ale jak mówisz że się nie nada to kupię do tarcz.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 benzyna ekstrakcyjna może coś da   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grom546 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Właśnie nie wiem czy nie będzie za delikatna (nie mam masła tylko sadzę), dodatkowo zastanawiam się czy jak wleje tam benzyny czy zmywacza to jak się resztki (bo nigdy wszystko nie wyleci) dostaną do oleju to nic nie będzie ?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ale idzie powietrze jak dmuchniesz przez odmę po co ją rozbierasz??   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grom546 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Wiesz ciężko tu dmuchać jak do taki duży kawał plastiku. Wymieniałem uszczelki separatora bo miałem nieszczelne przy misce i przy okazji chciałem przeczyścić.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 To załóż bez czyszczenia, rozgrzej auto (przegoń) i zobacz czy odma jest drożna.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi