Skocz do zawartości

Toyota Celica 2.2 Skrzynia

Gość Stranger945

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stranger945

Witam

Mam problem, auto do czasu wystąpienie usterki jeździło bez zarzutów.

Pewnego razu ruszałem z jedynki, spokojnie na skrzyżowaniu skręcając w prawo, naglę coś strzeliło, po czym na ulicy znalazła się duża plama oleju(najprawdopodobniej ze skrzyni).

Biegi wchodzą ładnie bez zgrzytu, tylko jest jeden problem gdy wrzucę obojętnie jaki bieg auto stoi mogę puścić sprzęgło, dodać gazu na każdym biegu tak jak bym prowadził samochód lecz on stoi w miejscu wkręca się jedynie na obroty tak jak by był na luzie.

W czym tkwi problem. Może być to wina wysprzęglika?

Czy dam rade usunąć ten problem sam pod blokiem?

Proszę poprawić temat postu, nie spotkałem się z samochodem marki jak Ty napisałeś Toyota Celina, wpisując błędnie nazwy samochodów w tematach skutecznie utrudnia działanie forumowej wyszukiwarki, może kiedyś ktoś będzie miał ten sam problem co Ty i tego nie znajdzie.

Gość szymon 1587cm3
Może być to wina wysprzęglika?

Nie, bo kazdy bieg wchodzi normalnie. Gdyby to byl wysprzeglik to zgrzytałoby niemiłosiernie

Podnies do góry, zwalic jedno kolo, dobrze podbic kliny pod kola, reczny na max, odpalic, wrzucic bieg, puścić sprzeglo i obserwowac czy przegub wewnetrzny sie kreci. Jesli sie kreci a kolo stoi to sie ukrecil.

Jesli bedzie slychac ze skrzynia sie obraca a przeguby beda staly w miejscu to cos sie posypalo w skrzyni.