Gość deck4 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Ja się wypowiem jako właściciel owego silnika. U mnie obroty falowały po wciśnięciu sprzęgła, dojeżdzaniu do świateł. Obroty spadały do 500, wracały na 1000, potem 500, taka sprężynka. To co w aucie zrobiłem to: czyszczenie przepustnicy, przepływomierza (i ponowna adaptacja) EGR, wgranie nowej mapy. Po tym zabiegu - obroty jak ręką odjął. Robiłem to po sobie, nie sprawdzałem który zabieg pomógł - wiadomo, jeśli zrobiłem takie combo i pomogło to się nie zagłebiałem.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek18 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Dzięki za porady. Wymieniłem czujnik położenia wału i problem zniknął.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość automux Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 <html> <head> <title>Untitled Document</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> <!-- body,td,th { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #000000   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi